Belföld

Momentumos szóróanyaggal fogja összeszedni a kutyaszart Vágó Gábor, a momentumos polgármester szerint legalább olvas valami értelmeset

rtl.hurtl.hu

2022. október 11. 11:10

Kitört a nagy kutyakaka-háború. Kommentekben.

Soproni Tamás, Terézváros momentumos polgármestere kedd reggel arról posztolt a Facebook-ra, hogy erőteljesebben lépnek fel a kerületben a kutyapiszokkal szemben „November 1-jétől Terézvárosban minden kutyát séltáltatónak kötelező kutyaürülék felszedésére alkalmas zacskót tartani. Ennek elmulasztása mostantól önmagában büntethető, a rendészetünk 5-50 ezer forint helyszíni bírságot szabhat ki” – írta.

Posztja alá kommentelt Vágó Gábor, az LMP alapítója, aki később függetlenként politizált, majd az Átlátszónál dolgozott újságíróként. Vágó erős szavakkal reagált a hírre, mint írta:

Évek óta reklámújsággal szedem fel, mert a műanyagzacskó környezetszennyző. Ezentúl, ha belépek a Terézvárosba, mindig lesz nálam momentumos szóróanyag, hogy azzal szedjem a kutyaszart.

Erre Soproni Tamás azt írta: „ha lesz nálad momentumos szóróanyag, legalább olvasol majd valami értelmeset.”

Később Vágó Gábor rendőrállamot emlegetett, amire a polgármester úgy reagált, hogy „a legrosszabb értelemben vett liberalizmus lenne, ha azt mondanánk, mindenki szarassa oda az ebét, ahova akarja, majd az állam közpénzből feltakarítja.” Vágó Gábor egy későbbi kommentben arról írt, hogy a megoldás a problémára nem a rendőrállamot idéző házmestertempó, hogy pakolja ki minden kutyasétáltató a zsebét. „Számos általam lakott európai nagyváros megtalálta a megoldást: minden második sarkon van papír vagy lebomló zacskó kitéve. Felnőttként kezelve a polgárokat azok is teszik a dolgukat és felszedik maguk után a piszkot, ha éppen ki is fogyott a sajátjuk. Rendőrködés spicliskedés az önkormányzat részéről gyermeknek nézi a polgárokat.”

Soproni Tamás posztjában egyébként arra is kitér, hogy mindez a felelős gazdáknak természetes, a nem felelősöknek pedig nem megugorhatatlan feladat, hiszen a polgármesteri hivatal portáján és a köztisztasági cég telephelyén is ingyenesen adják a helyieknek a kutyapiszokgyűjtő zacskót. Hozzátette:

Minden tekintetben odafigyelünk az állattartókra, 80 darab dogboxot üzemeltetünk Terézváros utcáin, ingyenes szűréseket, képzéseket biztosítunk, ingyenessé tettük az háziállatok ivartalanítását a rászorulóknak (és minden terézvárosinak 50 százalékkedvezményt biztosítunk), de ezekért a támogatásokért cserébe elvárjuk, hogy senki se mocskolja össze a közterületeket.

 

Nyitókép: Soproni Tamás / Facebook

 

#Belföld#terézváros#momentum#vágó gábor#Soproni Tamás

Címlapról ajánljuk