Belföld

Finoman odaszúrt a Trumpot hiányoló Orbánnak a budapesti amerikai nagykövet

rtl.hurtl.hu

2022. október 11. 19:11

A magyar miniszterelnök egy John Travolta mémmel indította twitteres pályafutását, ám David Pressman inkább Joe Biden amerikai elnököt ajánlotta figyelmébe.

David Pressman még csak szeptember eleje óta az Egyesült Államok budapesti nagykövete, ám rögtön reagált Orbán Viktor miniszterelnök bemutatkozására a Twitteren. A Facebook után a kormányfő nemrég ezen a közösségi médiafelületen is elindította angol nyelvű oldalát, és rögtön provokatív tweettel indított, egy John Travolta amerikai színésszel készült mém kíséretében: a barátjának nevezett Donald Trump volt amerikai elnököt hiányolta a Twitterről, akit kitiltottak onnan.

Azonban Donald Trump arra készül, hogy a 2024-es amerikai elnökválasztáson újra indulni fog, eképpen jelenleg ő Joe Biden amerikai elnök egyetlen kihívója. Így aztán David Pressman úgy gondolta, hogy bevédi főnökét, és arra kéri, kövesse a volt elnök helyett inkább a regnáló elnököt a Twitteren.


Az amerikai nagykövet szintén egy Travolta-mémet választott, arra utalva, hogy egyáltalán nem követelés vagy nyomásgyakorlás a részéről Biden követésének ajánlása. Pressman arra is utal, hogy a magyar (minden bizonnyal a kormánybarát) média ezt nyomásgyakorlásnak tartaná, de egyáltalán nem az.

Nyitókép: David Pressman, az Amerikai Egyesült Államok új budapesti nagykövete az érkezése után tartott sajtótájékoztatón a Liszt Ferenc-repülőtéren 2022. szeptember 2-án. – Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI

#Belföld#orbán viktor#amerikai nagykövet#david pressman#twitter

Címlapról ajánljuk