Belföld

„Szenvedélyes, érzelemdús” beszélgetést folytatott a sztrájkoló kukásokkal Karácsony Gergely

rtl.hurtl.hu

2022. október 6. 12:33

Hajnalban kelt a főpolgármester.

Beszámolt Karácsony Gergely is a látogatásáról a BKM Ecseri úti telepén, ahol a kukássztrájkban résztvevőkkel beszélgetett. Karácsony és Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes „szenvedélyes, érzelemdús” beszélgetést folytatott a sztrájkolókkal.

„Nem udvariaskodtam én sem, semmi helye az unalomig ismert politikusi blablának ott, ahol emberek megélhetéséről és Budapest működéséről van szó” – írta az egyeztetésről, amiről már korábban is beszámoltunk.

Karácsony megerősítette az ajánlatát az egyszeri bónuszra kért 400 ezer forintos fizetésemelés mellett, erről a budapesti cégek szakszervezeteivel is tárgyalni fog. „Hogy többet tudjunk, ahhoz az kellene például, hogy a kormányzati Kukaholding törlessze az adósságát, adja vissza azt a 15 milliárdot, amit a budapestiek szemétdíjából elvett. Szövetségese vagyok a dolgozóknak, hogy ezt visszaszerezzük a városnak” – tette hozzá. 

Arról is írt: ma reggeltől a katasztrófavédelem dolga a szemétszállítás, a tárgyalások pedig folytatódnak. Az eseményről készült videót alább lehet megnézni:

#Belföld#karácsony gergely#kukás#sztrájk#egyeztetés#fizetésemelés

Címlapról ajánljuk