Belföld

A Szent Margit Kórház udvarán szült meg egy kismama

Major EszterMajor Eszter

2022. október 5. 19:49

Nem vették fel a telefont a szülészeten.

A kórház udvarán kellett megszülnie egy kismamának a Magyar Hang értesülései szerint. A lap azt írta, kedden hajnali négy körül érkezett férjével a terhes asszony az ügyeletes óbudai Szent Margit Kórház portájához.

Az agglomerációból indultak, a portán pedig jelezték, hogy az asszony rövid vajúdást követően rögvest szülni fog, így szeretnének mielőbb eljutni az illetékes osztályra. 

A portaszolgálat megpróbálta elérni a szülészetet, de nem vették fel a telefont, így egy tolószéket tudott felajánlani a biztonsági őr. Az asszony azonban már ülni sem bírt, úgy döntöttek, gyalog indulnak el a kórházblokk túlsó felén lévő osztályra. 

A szülés beindult, így az udvaron nem jutottak túl. A férj véres ruhában, ordítva rohant segítséget szerezni, de nem járt sikerrel, a kisbaba az aszfalton született meg. 

A kórház sajtóosztálya megerősítette a Magyar Hang értesülését. Válaszukban azt írták, mivel a portaszolgálatot ellátó külsős kollégák nem egészségügyi végzettségű személyek, átirányították az osztályra a beteget és telefonon jelezték érkezésüket.

„A kismama feltehetően előrehaladott állapotú vajúdása miatt végül nem ért át a másik épületbe, hanem az udvaron, a járdán fekve adott életet gyermekének, miközben kísérője az A épületben a szülőszobára felsietve kért segítséget. Az osztályról érkező egészségügyi személyzet a biztonsági szolgálat munkatársának segítségével a jó általános állapotban lévő szülő nőt és újszülöttjét az osztályra szállították, ott a szakma szabályainak megfelelően ellátták és elhelyezték őket. Anya és újszülöttje is jól vannak” – írta a kórház.

Nyitókép: Róka László / MTVA

#Belföld#szent margit kórház#szülés

Címlapról ajánljuk