Belföld

Fellázadtak a kukások az FKF Ecseri úti telephelyén, vadsztrájkba kezdtek

rtl.hurtl.hu

2022. október 4. 15:20

Leállhat a szemétszállítás Budapesten?

Az FKF Ecseri úti központjánál gyűltek össze kedden reggel a kukások, hogy megtagadják a munkát és fizetésemelést követeljenek – írja a Blikk. A telephely biztonsági őrei meglökték a tudósító kameráját, az újságírót végül a kukások védték meg. 

A kukásoknál az verte ki a biztosítékot, hogy korábban a Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. PR és kommunikációs vezetője azt nyilatkozta a Fókusznak, hogy a hulladékszállítóknál a fizetés a 400 ezer, sőt az 500 ezer forintot is elérheti, ezzel szemben kétszázezreket keresnek, holott ők gondoskodnak arról, hogy a város ne fulladjon bele a szemétbe. Egyikük meg is mutatta a Blikknek a fizetési papírját. A hulladékszállítók másik problémája, hogy a cég által felvett ellenőrök, akiknek annyi a dolguk, hogy követik a kukásautót és ellenőrzik, hogy a megfelelő szeméttárolókat ürítik-e ki a kukások, 100-150 ezerrel többet keresnek náluk. 

Hermann Zoltán az RTL Híradónak foglalta össze a panaszaikat és követeléseiket:


A Blikk szerint reggel háromnegyed nyolc körül lejött a telep udvarára egy szakszervezeti vezető, Lázár Lászlóné Éva, aki azt mondta a dolgozóknak, vegyék fel a munkát, különben kirúgják őket. A szemétszállítók erre skandálni kezdtek: „Menjen haza!”

A lap úgy tudja, kora délelőtt egy FKF-es vezető lement a dolgozókhoz, közölte, hogy nincs tárgyalás és amíg sztrájkolnak, a katasztrófavédelem segítségével oldják meg a szemétszállítást. 

A kukások vadsztrájkját kiváltó Fókusz-riportban egyébként arról volt szó, hogy Németországban egymillió kétszázezer forintnak megfelelő fizetést vihet haza egy kukás. Több országban szégyenpénzt is kapnak a kukások, pedig a munkájuk nélkül mindannyian belefulladnánk a szemétbe. A riportban összehasonlítottuk a kukások, a focibírók, a katolikus papok és a pilóták fizetését is külföldi kollégáikkal.


Nyitókép: Fókusz

#Belföld#kukások#fkf#szemétszállítás#ecseri úti telephely

Címlapról ajánljuk