Belföld

Teljes kifizetési stopot rendelt el a kormány

rtl.hurtl.hu

2022. szeptember 28. 13:34

Csak munkabért lehet utalni. 

Egy kormányhatározat értelmében a kormány alá tartozó szervek októberben nem fizethetnek ki lényegében semmit, ami nem bérköltség – írta a Telex. A Magyar Közlönyben meg nem jelent határozat értelmében október végéig a központi költségvetés kifizetéseit a miniszterelnök blokkolja. A kifizetési tilalom betartását a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal folyamatosan ellenőrzi.

A lap információi szerint a kifizetési tilalom alól csak pár tétel jelent kivételt: az önkormányzatok és egyéb szervek gyermekjóléti, egészségügyi, köznevelési terheinek finanszírozása, bérek és más személyi juttatások, nemzetközi szerződésekhez, vagy más jogszabályokhoz kötött kiadások és a 2014-2020-as uniós programok esedékes kifizetései.

A Telex cikke szerint a kifizetési tilalom bevezetése mögött az állhat, hogy Orbán Viktor rendet szeretne vágni, mert úgy érzi: a májusban elhatározott kormányzati kiadáscsökkentést elszabotálják. A lap emlékeztetett rá, hogy  Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter májusban bejelentett egy gigantikus csomagot, aminek része volt a kiadáscsökkentés is. A Telex forrásai szerint ezt a kiadáscsökkentést ellenőrzik most.

Nyitókép: Orbán Viktor egy 2022 február 21-én tartott sajtótájékoztatón, Szlovéniában. Fotó: Luka Dakskobler/SOPA Images/LightRocket via Getty Images

 

#Belföld#orbán viktor#kormány#kiadáscsökkentés#kifizetések

Címlapról ajánljuk