Belföld

Galambürüléktől roskadozó erkély keseríti meg egy diósgyőri társasház életét

rtl.hurtl.hu

2022. szeptember 28. 7:25

A lakás ablaka résnyire nyitva van, ki-be repülnek a galambok.

A Boon.hu írta meg, hogy a galambok által okozta bűzre, ürülékre és mocsokra panaszkodnak egy diósgyőri társasház lakói, akik szerint évek óta nem történik semmi előrelépés az ügyben. Szerintük fertőzésveszély is fennáll a lépcsőházban.

Korábban Pitkó-Himics Zsanett, az egyik érintett lakó mondta el a lapnak, hogy már több éves problémáról van szó. 2020-ban figyeltek fel arra, hogy nagyon sok galamb repül be az alattuk lévő lakás lodzsájába és kellemetlen szag terjeng a levegőben. Csak később vették észre, hogy az alattuk található lakás ablaka résnyire nyitva van, ahol ki-be járnak a galambok. A Boon akkoriban szerette volna elérni az érintett lakás tulajdonosát, de megkeresésükre nem reagált.


Pitkó-Himics Zsanett szerint azóta voltak kint a Népegészségügyi Főosztály szakemberei, ők is próbálták elérni a tulajdonost, de nem jártak sikerrel. Hozzátette: a hatóság szakemberei is meggyőződtek a probléma valódiságáról és jegyzőkönyvet készítettek a helyszínen tapasztaltakról. A szakemberek nagyjából harminc nap elteltével újra felkeresték az ingatlant, mert állításuk szerint a tulajdonos nem vette át a levelüket. A panaszos szomszéd szerint az érintett lakás tulajdonosa postaládáját ugyan nem üríti, de számláit fizeti. Információi szerint az ügyet át fogják adni a Nemzeti Adó- és Vámhivatal illetékes osztályának, akik rendelkeznek olyan joggal, hogy az ingatlant kiüríthetik és kitakaríthatják, annak a költségét is a lakásra terhelhetik.

Nyitókép: Videa / Boon

#Belföld#galamb#erkély#társasház#diósgyőr

Címlapról ajánljuk