Belföld

Karácsony Gergely: A Fővárosi Önkormányzat április 30-ig kilakoltatási moratóriumot vezet be

rtl.hurtl.hu

2022. szeptember 28. 13:37

A főpolgármester úgy látja: míg talpon vannak, kötelességük segíteni a legnehezebb helyzetben lévőknek.

„Cserbenhagyás helyett szolidaritás: a Fővárosi Önkormányzat önkéntesen vállalja, hogy 2023. április 30-ig egyetlen egy általunk fenntartott önkormányzati lakásból sem tesszük utcára a lakókat” – kezdi szerdai Facebook-posztját Karácsony Gergely főpolgármester. 

Hozzáteszi: a tomboló infláció, az energiaválság és a növekvő rezsiárak miatt számos budapesti került nehéz helyzetbe. Hozzátette:

Bár az önkormányzatokat is súlyosan érinti a válság, de meggyőződésem, hogy amíg talpon vagyunk, kötelességünk segíteni a legnehezebb helyzetben lévőknek. Ezért bővítettük ki, valamint emeltük meg a rezsitámogatást, és most ezért döntött úgy a Fővárosi Közgyűlés, hogy önkéntesen vállaljuk, hogy 2023. április 30-ig kilakoltatási moratóriumot vezetünk be. 

Az RTL Híradó korábbi riportjában részletesen bemutatta: egyetlen hónap alatt több mint 1100 ingatlant árvereztek el azután, hogy június 15-én véget ért a kényszerértékesítési- és kilakoltatási moratórium. Az Utcajogász Egyesület tapasztalatai szerint nagyjából 30 százalékkal nőtt azok száma, akik a moratórium vége óta segítségért fordulnak hozzájuk. A kilakoltatások azonban már nem csak a legszegényebbeket érintik a jogász szerint, hanem az elszegényedett középosztályt is.


Nyitókép: Balogh Zoltán / MTI

#Belföld#karácsony gergely#budapest#önkormányzati lakás#kilakoltatás

Címlapról ajánljuk