Belföld

Hadházy Ákos szerint az Integritás Hatóság olyan, mint a maszturbálás

rtl.hurtl.hu

2022. szeptember 24. 15:25

Mármint nem a kézi vezérlés miatt. 

 

Az Integritás Hatóság és az Európai Ügyészség között csak annyi a különbség, mint a masztrubálás és a szex között. Okozhat némi élvezetet az előbbi is, de eredménye csak az utóbbinak lesz

– kezdte Facebook-bejegyzését Hadházy Ákos, aki régóta szorgalmazza, hogy Magyarország csatlakozzon az Európai Ügyészséghez, de hiába. Lesz viszont az országnak egy úgynevezett Integritás Hatósága, amelynek feladata az uniós pénzekkel kapcsolatos közbeszerzések ellenőrzése lesz. 

Hadházy szerint a hatóságnak nem lesz érdemben visszatartó ereje, a fideszes politikusok is csak „röhögni fognak rajta”. A politikus úgy véli, hogy ha a hatóság véghez is visz egy korrekt vizsgálatot, a végeredmény annyi lesz, hogy szólhat a Versenyhivatalnak, a Közbeszerzési Döntöbizottságnak, „amelyekről már gyönyörűen láttuk, hogy mennyit érnek”. A Hatóság nyomozni nem nyomozhat, nem nézhet meg emaileket, nem hallgathat le telefonokat, ehhez szólnia kell az ügyészségnek.

Annak Polt a vezetője – ennyit erről

– tette hozzá. 

Hadházy szerint az is problémát jelent, hogy bár nem vezethetik a hatóságot olyan személyek, akik a megelőző öt évben kormányzati vagy önkormányzati pozíciót töltöttek be, „szinte borítékolható, hogy Orbán asztalán már ott van a gondosan kiválasztott díszpinty neve”, aki a hatóságot vezetni fogja majd. Őt ráadásul Novák Katalin nevezi ki.

„Természetesen a javaslatról még lehet kicsit részletesebben írni. De az első ránézésre is látszik, hogy a javaslat alapján ettől a hatóságtól egyetlen korrupt politikusnak sem lesznek álmatlan éjszakái. Ha pedig az EU ezt elfogadja az Európai Ügyészség alternatívájaként, akkor pont annyit ér, mint amit Orbán gondol róluk” – zárta a bejegyzést Hadházy.


Nyitókép: Illyés Tibor / MTI

#Belföld#hadházy ákos#integritás hatóság#maszturbálás

Címlapról ajánljuk