Videó: két idős, beteg embert akartak kilakoltatni a XVIII. kerületben, az utolsó pillanatban megakadályoztákA rendőröket és végrehajtókat aktivisták fogadták az ajtóban.
Belföld

Videó: két idős, beteg embert akartak kilakoltatni a XVIII. kerületben, az utolsó pillanatban megakadályozták

rtl.hurtl.hu

2022. szeptember 21. 18:23

A rendőröket és végrehajtókat aktivisták fogadták az ajtóban. 

Egy XVIII. kerületi lakás több lakója ellen kezdeményezett végrehajtási eljárást sikerült megakadályozni szerda délután A Város Mindenkié csoport (AVM) aktivistáinak, írta meg a Mérce

A portál az AVM közlése alapján arról ír, hogy a XVIII. kerületi család- és gyermekjóléti központ tájékoztatása szerint olyan lakókat fenyegetett kilakoltatás szerdán, akik nem is voltak kötelezettjei a végrehajtási eljárásnak.

A Mérce tudósítóinak az idős asszony elmondta: 1991 óta élnek ebben a lakásban, de nemrég megjelent egy végrehajtó, aki közölte velük, hogy ki akarnak lakoltatni egy urat, akit ők nem is ismernek.

A szerda kora délutánra tervezett lakáskiürítésről a lakásban lakó többgenerációs család nem is értesülhetett sem időben, se szabályos módon, ezáltal sérült a tisztességes eljáráshoz való joguk. A család tagjainak arra sem volt lehetősége a szervezet szerint, hogy alternatív lakhatásukról időben gondoskodhassanak.

A 77 éves, súlyos, krónikus beteg nagyapát és a 66 éves, szintén krónikus beteg, ápolásra szoruló nagymamát hajléktalanná válás fenyegeti, az ő elhelyezésük ennyire rövid idő alatt bentlakásos szociális intézményben sem lehetséges, teszik hozzá. Az AVM szerdára virradó éjjel soron kívüli intézkedést kért az illetékes bíróságtól a kilakoltatás azonnali leállítása érdekében, álláspontjuk szerint a végrehajtás jogsértő. A kilakoltatást megakadályozni igyekvő lakhatási aktivisták az AVM felkérésére dél után nem sokkal álltak fel élőláncba a végrehajtás helyszínén, kezükben táblákat tartottak.

A végrehajtók rendőrök kíséretében érkezte meg a lakáshoz, ahol az aktivistákkal találták szemben magukat, ezt a Mérce élőben közvetítette:


Valamivel 2 óra előtt a végrehajtó, aki szerint az „ügy nem tartozik a sajtóra” felfüggesztette a kilakoltatást, mondván, a bírósághoz felterjesztett kifogás elbírálásáig időt nyertek a lakók. 

Nyitókép: Mérce / Facebook

#Belföld#kilakoltatás#a város mindenkié#végrehajtó

Címlapról ajánljuk