Belföld

Szilágyi Liliána 19 tanút jelentett be a bíróságon, köztük édesanyját

rtl.hurtl.hu

2022. szeptember 19. 7:40

Becsületsértés miatt indult eljárás.

Becsületsértés vádjával Szilágyi Zoltán feljelentette lányát, Szilágyi Liliánát, aki azzal vádolta apját, hogy molesztálta őt. A per pénteken kezdődött, ahol a bírónő bejelentette, a vallomás jegyzőkönyvét mellékelve feljelentést tesz Szilágyi Zoltán ellen. Szilágyi Liliána ügyvédje, Keviczki István a Borsnak elmondta: 19 tanú bizonyíthatja az úszónő igazát.

Hozzátette: a becsületsértés miatt indult ügyekben a törvény lehetővé teszi, hogy ha közérdek vagy nyomós magánérdek indokolja, akkor lehetőség van úgynevezett valóságbizonyításra, az erre irányuló indítványuknak a bíróság helyt adott. 

Ebben a körben mi már bejelentettünk a bíróságnak 19 tanút, többek között Liliána édesanyját, akinek a legnagyobb rálátása van ezekre az eseményekre. A tanú közül senki sem volt elutasító, de vannak ingadozók, mert ez egy kényes ügy

– fogalmazott Keviczi István, aki szerint ilyen típusú ügyben tanúnak sem jó lenni, természetes emberi reakció, hogy ha nem muszáj, akkor az ember nem szívesen vesz részt ebben.

A bírósági perben sokára lesz folytatás, mert kiterjedt nyomozás fog elindulni, teszi hozzá a lap.

Szilágyi Liliána szerint apai nagyanyja nevelési módszere is hozzájárulhatott ahhoz, hogy apja az ő bántalmazójává vált. Kijelentései miatt apja sajtóhírek szerint 30 millió forintra perelte be. A magyar gyakorlatban ez az összeg példátlan lenne, állítja a Fókusz által megkérdezett ügyvéd:


Nyitókép: Illyés Tibor / MTI

#Belföld#szilágyi liliána#családon belüli erőszak#úszás#per#tanú

Címlapról ajánljuk