Belföld

Márki-Zay Péterék szerint DK-s káderekkel töltötték fel Dobrev Klára árnyékkormányát

rtl.hurtl.hu

2022. szeptember 19. 17:53

A Mindenki Magyarországa Mozgalom hamarosan előáll a „tiszták koalíciójával”. A Fidesz pedig azt üzente: ők előre megmondták.

„Az árnyékkormány névsora mellőzte a civileket és a szakembereket, így azt mindössze egy DK-s pártkáderekből álló csapat alkotja” – írta közleményében a Mindenki Magyarországa Mozgalom.

A párt arra reagált, hogy a Demokratikus Koalíció felkérésére árnyékkormányt alakított Dobrev Klára, a kabinet tagjait pedig hétfőn mutatta be

Az árnyékkormány tagjai: 

  • Molnár Csaba kancelláriaminiszter,
  • Bodnár Zoltán pénzügyminiszter,
  • Rónai Sándor külügyminiszter,
  • Arató Gergely kormányprogramért felelős miniszter,
  • Mustó Géza belügyminiszter,
  • Kordás László bér- és munkaügyi miniszter,
  • Gy. Németh Erzsébet szociális és nyugdíjügyi tárcavezető,
  • Komáromi Zoltán egészségügyi tárcavezető.

A Mindenki Magyarországa Mozgalom azt közölte, hogy nem akarnak „Orbán Viktor árnyékában” dolgozni, ezért hamarosan kiállnak „a tiszták koalíciójával”. 

„Ezt a koalíciót olyanok fogják alkotni, akik a rendszer megbuktatásáért dolgoznak, akik hisznek egy új politikai kultúrában, ahol a hatalom nem egy szűk elit kezében összpontosul, ahol a pozíciókat nem lojalitás alapján osztják, ahol a korrupció üldözendő jobb- és baloldaltól függetlenül, és ahol a szakértelem és a rátermettség lesz a meghatározó” – írták.

Az áprilisi választás ellenzéki összefogásában szereplő többi párt egyelőre nem kommentálta Dobrev Klára bejelentését.

A Fidesznek sem tetszik az ötlet

„Mi rég megmondtuk, és most már nem is leplezik: Gyurcsány Ferenc a vezér a baloldalon, és Gyurcsány akar visszatérni a hatalomba, méghozzá a saját embereivel” – írta a nagyobbik kormánypárt az MTI-hez eljuttatott közleményében.

A Fidesz értékelése szerint az egész baloldali választási kampány egy színjáték volt, akkor is végig Gyurcsány irányított, és Gyurcsány akart visszatérni a hatalomba.

A közleményben azt írták: Gyurcsányék már megmutatták, hogy kormányoznak, tönkretették az országot, a magyar gazdaságot, a csőd szélére és tömeges munkanélküliségbe juttatták Magyarországot.

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) szerint az árnyékkormány tagjainak bejelentése egy „fontoskodó színjáték”, amellyel a Demokratikus Koalíció (DK) újabb „csodafegyvert” kínál az ellenzéki politikából kiábrándult szavazóknak.

Nyitókép: Dobrev Klára és az árnyékkormányának tagjai – Fotó: Kovács Anikó/MTI

 

#Belföld#márki-zay péter#dobrev klára#árnyékkormány

Címlapról ajánljuk