Belföld

A gimnázium cáfolja, hogy többet ajánlanának egy takarítónak, mint egy tanárnak

rtl.hurtl.hu

2022. szeptember 19. 11:52

A hirdetésben megjelent összeg valójában nem annyi.

Mint arról beszámoltunk, a budapesti Xantus János Két Tanítási Nyelvű Gimnázium takarítót és tanárokat keres, és mint azt a 444 kiszúrta, a takarítónak többet fizetnének, mint a keresett tanerőknek.

Az iskola a profession.hu oldalon adott fel hirdetéseket: a takarítónak havi nettó kétszázezer forintos fizetést ajánlanak, míg a két tanári állást havi bruttó 203 ezer forintos fizetéssel hirdetik, aminek a nettója kedvezmények nélkül 135 ezer forint.

Az iskola a saját oldalán reagált az álláshirdetéseikről szóló cikkekre.

„A Xántus János Két Tanítási Nyelvű Gimnázium pedagógus munkakörben foglalkoztatott munkavállalói a mindenkori érvényes Pedagógus bértábla alapján kerülnek bérezésre. Az Intézmény alapítványi fenntartású, emiatt az állami intézményektől eltérően, álláshirdetést a közszolgálati állásportálon, a közigállás.gov.hu felületén nem áll módjában közzé tenni. Az Intézmény által használt Profession állásportál nem ad lehetőséget a bérezésre vonatkozó szöveges megjelenítésre („bérezés a Pedagógus bértábla szerint”), csak egyetlen konkrét összeg jelölhető meg, amitől azonban a jelentkezőket megillető konkrét bér pozitív irányban eltérhet, a Bértábla szerinti besorolásuknak megfelelően” – írja dr. Fehérvizi Judit intézményvezető

Az aktuális hirdetésekben a 2022-ben érvényben levő Bértábla legalacsonyabb, gyakornokra vonatkozó alapilletménye szerepel (203 000 Ft), amely nem tartalmazza a garantált bérminimumra történő kiegészítés összegét (57 000 Ft) és a 20%-os ágazati szakmai pótlékot (52 000 Ft)

– írja az iskolaigazgató. 

Hozzáfűzi: „A hirdetések ily módon történő megjelenítése mindezidáig nem okozott értelmezési problémát.”

Nyitókép (illusztráció): Getty Images

#Belföld#tanár#gimnázium#takarító#fizetés

Címlapról ajánljuk