Belföld

Kiderült, mire készül hetek óta a DK: árnyékkormányt alakít Dobrev Klára

rtl.hurtl.hu

2022. szeptember 16. 13:22

Molnár Csaba, a Demokratikus Koalíció ügyvezető alelnöke szerint meg kell mutatni, hogy van kiút „az Orbán-kormány okozta megélhetési válságból”.

A Demokratikus Koalíció elnöksége arra kérte Dobrev Klárát, hogy alakítson árnyékkormányt – közölte Molnár Csaba, a párt ügyvezető alelnöke.

Dobrev Klára bejelentette, hogy eleget tesz a felkérésnek.

„Magyarország ma hatalmas bajban van. A kormány a választások előtt eltitkolta az ország valós helyzetét, hazudott a magyaroknak, majd a választás után a rendszerváltás óta eltelt évtizedek legfájdalmasabb megszorító csomagját vetette ki az emberekre. Orbán miatt van megélhetési válság Magyarországon, és amíg Orbán marad, marad a válság is” – indokolta a döntést Molnár Csaba.

Árnyékkormányt alakít Dobrev Klára
Molnár Csaba, a Demokratikus Koalíció alelnöke

Hozzátette: a párt elnöksége arra kérte Dobrev Klárát, hogy „mutassa meg, hogy van kiút az Orbán-kormány okozta megélhetési válságból, hogy van az Orbán-kormánynak európai alternatívája, és árnyékminiszterelnökként készüljön fel a kormányzásra”. 

Dobrev Klára vasárnap ismerteti a terveit, majd hétfőn sajtótájékoztatón mutatja be az árnyékkormányának tagjait, az árnyékminisztereit. 

„Erre készültünk” – közölte Molnár Csaba, utalva Gyurcsány Ferenc pártelnök Facebook-bejegyzéseire, amelyeket az elmúlt hetekben rendre úgy zárt: „Készülünk”.

Nyitókép: Nagy Attila Károly / rtl.hu

 

#Belföld#dobrev klára#gyurcsány ferenc#demokratikus koalíció#árnyékkormány

Címlapról ajánljuk