Belföld

Figyelőket keres több mint hatszázezres fizetésért a titkosszolgálat

rtl.hurtl.hu

2022. szeptember 14. 8:26

Ehhez még nagyjából háromszázezer forintnyi egyéb juttatás is jár. 

Műveleti felderítőket, azaz figyelőket toboroz bruttó 660 ezer forintos kezdő fizetésért a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat (NBSZ) – vette észre a hvg.hu a titkosszolgálat honlapján megjelent álláshirdetést. A fizetés mellé még bruttó 200 ezer forintos cafeteriát, 96 ezer forintos ruházati illetményt és egyéb juttatásokat ígérnek.

A felderítők feladata, hogy lehetőleg észrevétlenül figyeljék meg a célszemélyeket és célobjektumokat – írta a hvg.hu. A lapnak volt figyelők elmondták, hogy ez „nem egy családbarát, nem egy stresszmentes munka”, mert a munkaidőt és munkavégzés helyét általában a megfigyelt személyek határozzák meg.

Az álláshirdetésben úgy hivatkoznak a felderítőre, mint a „komplex feladatok végrehajtásának egyik fontos láncszeme”, aki olyan nélkülözhetetlen információkat gyűjt össze, amik „hozzájárulhatnak bűnözők elfogásához vagy a szervezett bűnözés elleni fellépéshez”.

A munkához csak érettségire és büntetlen előéletre van szükség, de előny a sportos életmód, a nyelvtudás és a jogosítvány.

A hvg.hu az álláshirdetéssel kapcsolatban megemlítette, hogy az NBSZ költségvetését júliusban 14,4 milliárd forinttal növelte a kormány, és ennek az összegnek jelentős része a bérköltségekre megy el.

Nyitókép: Illusztráció. Fotó: cyano66 / GettyImages

 

#Belföld#titkosszolgálat#felderítő#állás#álláshirdetés

Címlapról ajánljuk