Belföld

Schmidt Mária megmondta: A németek új vallása a gyávaság, vezetőik hálátlanok, kulturálatlanok, tiszteletlenek

rtl.hurtl.hu

2022. szeptember 5. 15:21

A Terror Háza Múzeum főigazgatója nagyon felháborodott, amiért Németország vezetői nem vettek részt Mihail Gorbacsov búcsúztatásán. 

HÁLÁTLANOK, SZÉGYENTELENEK

– nyitotta Facebook-bejegyzését Schmidt Mária, a Terror Háza Múzeum igazgatója, aki nemrég Deutsch Tamással és Orbán Balázzsal együtt elkísérte Orbán Viktort Moszkvába, Mihail Gorbacsov búcsúztatójára. 

Schmidt Mária azon háborodott fel ennyire, hogy a rendezvényen 

Magyarország miniszterelnökén kívül egyetlen külföldi állami vezető sem jelent meg. 

De egyetlen más régióbeli vagy nyugati vezető sem adta meg neki a végtisztességet. Sem az amerikaiak, sem az európaiak nem tisztelték meg jelenlétükkel az elhunytat, akit egykor „hősüknek” tekintettek. Különösen szembeötlő, hogy egyetlen német politikus sem volt, aki kifejezésre juttatta volna köszönetét annak a Gorbacsovnak, aki nélkül hazájuk még mindig ketté lenne osztva. Nyilván azért, mert olyan, hogy Németország már nincs, ezért vezetői sincsenek. Vannak ugyan olyanok, akiket államelnöknek, kancellárnak vagy külügyminiszternek hívnak, de ez ne tévesszen meg senkit. Már régóta mindenki tisztában van vele, hogy ők saját magukon kívül senkit nem képviselnek. 

A temetés napja egyértelművé tette, hogy a németek új vallása a gyávaság. Vezetőik gyávák, hálátlanok, kulturálatlanok, tiszteletlenek. Eloldották magukat az európai kultúrától, körvonaltalan, arcnélküli senkik. A németek egy része pedig nemcsak eltűri, de követi is őket. Ne tegyen tehát a németeknek gesztusokat, szívességet senki, mert nem értékelik, és nem fogják viszonozni! 

– írta Schmidt. 

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

#Belföld#schmidt mária#mihail gorbacsov

Címlapról ajánljuk