Belföld

Rusvai Miklós virológus szerint itt az ideje az ötödik oltásnak

rtl.hurtl.hu

2022. augusztus 30. 15:00

Viszont egyelőre aki akarja, az sem kaphatja meg ennyiszer a vakcinát.

Meg kell teremteni a lehetőséget arra, hogy az emberek beadathassák az ötödik koronavírus elleni oltást, állítja Rusvai Miklós virológus. Az ATV-nek arról beszélt: a négyszer oltottak jelenleg nem kaphatnak ötödik oltást, „a döntéshozóknak erről a jelenségről mindenképpen tudniuk kell”.

„Feltétlenül meg kell teremteni a lehetőségét az ötödik oltás beadásának is, hogy azok az emberek, akik rizikócsoportba tartoznak és elég felelősségteljes magatartást tanúsítottak, tehát már négy oltást kaptak, ők most ősszel megkaphassák az ötödiket, nagyon fontos lenne ezt minél hamarabb elérni” – mondta.

Hozzátette: „Mind a Modernának, mind a Pfizernek már engedélyeztetés alatt áll az omikron specifikus vakcinája, és remélhetőleg ezzel szeptemberben engedélyt is kapnak, hogy alkalmazni lehessen őket”. Emlékeztetett, hogy ez ellen a variáns ellen már kevésbé hatékonyak a régebbi vakcinák.

Rusvai júliusban a Reggeliben is nyilatkozott. Ekkor arról beszélt: tized akkora sincs a nyári járványhullám, mint a korábbiak.

Nyitókép: Varga György / MTI

#Belföld#oltás#ötödik oltás#negyedik oltás#rusvai miklós#covid#járvány

Címlapról ajánljuk