Belföld

Kocsis Máté sajátos stílusban kért elnézést Peti úrtól, azaz Jakab Pétertől

rtl.hurtl.hu

2022. augusztus 29. 9:28

A bíróság kötelezte arra, hogy fejezze ki sajnálkozását. Tulajdonképpen megtette. 

„Sajnálkozás kifejezésére” kötelezte a bíróság Kocsis Mátét, a Fidesz frakcióvezetőjét, aki a Fővárosi Törvényszék verdiktje szerint megsértette Jakab Péternek, a Jobbik korábbi elnökének „jóhírnév védelméhez fűződő személyiségi jogát”. A 24.hu vette észre, hogy a bíróság ítéletét milyen stílusban teljesítette a fideszes politikus. 

Kocsis most a Facebook-oldalán elevenítette fel az esetet: „Bizonyára sokan emlékeznek arra, amikor tavaly nyáron Jakab Péter balhézott egy földmunkagépen dolgozó emberrel, mert szerinte az a »melós« a munkavégzésével akadályozta őt egy sajtótájékoztató megtartásában. Peti úr ordítozott vele és vélt »fizikai fölényének« is igyekezett hangsúlyt adni, amikor egyfajta mérges pulyka pózban közelített a munkagép felé, majd rendőrségi feljelentéssel is fenyegetőzött.”

Kocsis szerint Jakab Péter „ott kimutatta a foga fehérjét, és azt, hogy valójában mit gondol a dolgozó népről. Mindezt akkor egy posztban is leírtam. Ezt követően Peti úr a bíróságra ment, mert megbántódott, és idén nyáron már végrehajtókkal fenyegetőzött.” A fideszes politikus leírja: nemrég kapott egy levelet a bíróságtól, mely szerint sajnálkozását kell kifejeznie Jakab Péter felé, „hiszen ő nem is fenyegette meg a munkagépes embert”.

Itt szó szerint is elolvashatja Kocsis Máté bocsánatkérését:

Alulírott dr. Kocsis Máté, a Fővárosi Törvényszék 27.P.22.397/2021/5. számú bírósági meghagyásban foglaltakra figyelemmel, a bírósági meghagyásban megállapított jogsértés okán, amely szerint: »alperes megsértette a felperes jóhírnév védelméhez fűződő személyiségi jogát azzal, hogy a 2021. augusztus 28. napján 9 óra 58 perckor közzétett Facebook-bejegyzésében valótlanul állította felperesről, hogy veréssel fenyegetett meg egy munkagépen dolgozó melóst«, sajnálkozásom fejezem ki.


Nyitókép: Veres Nándor / MTI

 

#Belföld#fidesz#kocsis máté#jakab péter

Címlapról ajánljuk