Belföld

Deutsch Tamás: Mértékadó fideszes politikus nem beszél az EU-ból való kilépésről

rtl.hurtl.hu

2022. augusztus 27. 20:03

Ezt egy Ujhelyi Istvánnal folytatott vitán jelentette ki. 

Mértékadó fideszes politikusoktól nem hangzott el az Európai Unióból való kilépés szándéka – jelentette ki Deutsch Tamás szombaton, a tihanyi Tranzit Közéleti Évadnyitó és Gondoklatexpón az európai parlamenti képviselők eszmecseréjén Ezt Ujhelyi István szocialista európai parlamenti képviselő felvétésére reagálva közölte – írta az MTI.

Az MTI beszámolója szerint Deutsch a nemzetek Európájaként, Ujhelyi István a gyermekeink Európájaként határozta meg az Európai Unió jövőjét a vitában. Az Európai Unió közös védelmi politikát érintve Újhelyi István elmondta, hogy a közös európai haderő létrehozását támogatják, és többször is feszegette, hogy Orbán Viktor miniszterelnök megszavazta az uniós szankciókat Oroszországgal szemben  - írta az MTI.

Deutsch közölte, hogy az uniós szankciópolitika logikája helytelen, mert ennek az lesz a következménye, hogy Oroszországot nem fogja gyengíteni az Ukrajna elleni háborúban, ellenben Európa "megissza a levét" az intézkedéseknek.

Arra kérdésre, hogy két év múlva az ott lesznek-e az európai parlamenti választási listán, Ujhelyi István elmondta, előtte félévvel dönti el, Deutsch Tamás pedig úgy válaszolt, ha a Fidesz országos választmánya jelöli, akkor folytatná az európai parlamenti képviselői munkáját.

Nyitókép: Orbán Viktor Brüsszelben, 2022. március 25-én. Fotó: Thierry Monasse/Getty Images

#Belföld#deutsch tamás#ujhelyi istván#eu#európai unió

Címlapról ajánljuk