Belföld

Szeptember 5-től újra polgári engedetlenségi akciók lehetnek az iskolákban

rtl.hurtl.hu

2022. augusztus 23. 13:49

A Tanítanék Mozgalom azt tervezi, hogy továbbra is lesz sztrájkalap, amelyből kompenzálni tudják a polgári engedetlenséget vállalók kieső bérét. 

Ha szeptember 2-ig nem kapnak érdemi ajánlatot a kormánytól, a tanév második hetétől újra polgári engedetlenségi akciók lehetnek az iskolákban – ígéri a Tanítanék Mozgalom.

Az Eduline-nak Törley Katalin, a mozgalom képviselője azt mondta, 

semmitmondó és sértő volt az a levél, amelyet pénteken kaptak a Belügyminisztériumtól. 

Augusztus elején írtak nyílt levelet a közoktatásért is felelős tárcának, ebben a pedagógusok sztrájkjogának visszaállítását, valamint a fizetések emelését követelték. Múlt héten megérkezett a válasz, Kisfaludy László köznevelési államtitkár levele azonban csak az eddigi kormányzati lépéseket sorolja fel, érdemi ajánlatot nem tartalmaz.

A Tanítanék Mozgalom ezért úgy döntött: szeptember 2-ig várnak érdemi ajánlatot a kormánytól. Ha ilyet nem kapnak, szeptember 5-től folytatják a polgári engedetlenségi akciókat. Ennek részleteiről Törley Katalin egyelőre kevés részletet árult el, azt ugyanis kiemelte, hogy itt egyéni és tantestületi döntésekről van szó.

A pedagógusokat „Emeld a tétet!”-szlogennel bátorítják. 

Ahhoz képest, amit tettünk mondjuk februárban, márciusban, annál eggyel erősebbet, eggyel hosszabbat, eggyel jelentősebbet kell csinálni 

– mondta Törley Katalin

A Tanítanék Mozgalom azt tervezi, hogy továbbra is lesz sztrájkalap, amelyből kompenzálni tudják a polgári engedetlenséget vállalók kieső bérét. A korábbi, tavaszi gyűjtési akciót sikeresnek tartják, mert valamennyi, támogatást igénylő pedagógusnak tudtak segíteni.

Nyitókép: Földes Ferenc Gimnázium/Facebook

#Belföld#oktatás#polgári engedetlenség#tanársztrájk

Címlapról ajánljuk