Belföld

Jakab Péter szerint valaki folyamatosan szivárogtatott a Fidesznek a Jobbik elnökségéből

rtl.hurtl.hu

2022. augusztus 22. 16:00

 A leváltott pártelnök új mozgalmat alapított és interjúban szállt bele volt párttársaiba.

A Jobbikból kilépett volt pártelnök, Jakab Péter – aki nemrég egy új mozgalom megalakulását jelentette be – az ATV-nek adott interjút a Jobbikból való kilépés okairól és terveiről.

Jakab szerint az ellenzék kapott ugyan egy hatalmas pofont április 3-án, az összefogás receptjét nem kell kidobni a kukába, hanem a hibákat kell kijavítani. Úgy véli, az ellenzéki pártok belekényelmesedtek a parlamenti politizálásba és az utcafórumokba, szerinte inkább közösségépítésre van szükség, ezt most új mozgalmával el fogják végezni.

Jakab fideszes narratívának nevezte azt az ellene felhozott vádat, amely szerint a választási bukás, azt megelőzően pedig az ő előválasztási bukásának egyik oka a Jobbik és a DK közötti stratégiai megállapodás volt. Hozzátette: Gyöngyösi Márton soha nem jelezte, hogy lett volna baja a DK és a Jobbik együttműködésével.

A Jobbikban rengeteg pénz van, de nincs hit és nincs ember, ezzel szemben amit most építenek, ott nincs pénz, de van hit és van ember

– fogalmazott Jakab, aki a Jobbik szerint frakcióvezetőként 103 millió forint kifizetéséről döntött önkényesen pár nappal azelőtt, hogy leváltották.

A volt pártelnök az interjúban azt állította, azért buktatta meg a Jobbik elnöksége, mert valaki folyamatosan belső információkat szivárogtatott ki onnan a Fidesznek. Sőt, Jakab úgy látja: Gyöngyösi Márton „a Fidesz szóvivőjeként cselekedett, amikor stratégiai csendet kért tőle a következő évekre”.

Nyitókép: Jakab Péter / Facebook

#Belföld#jobbik#jakab péter

Címlapról ajánljuk