Belföld

Tiltott potencianövelőt fülelt le a Nébih

rtl.hurtl.hu

2022. augusztus 19. 10:46

Bár a szer csomagolásán azt állítják, hogy csak növényi hatóanyagokat tartalmaz, orvosi rendelvényhez kötött gyógyszerhatóanyag van benne.

Tiltott gyógyszerhatóanyag-tartalma miatt komoly egészségkárosodást okozhat a GentleManus nevű, férfiaknak szánt étrend-kiegészítő – közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

Erre úgy derült fény, hogy a hivatal próbavásárlást végzett a Perfect Play Kft. által üzemeltetett webáruházban. Bár egy másik terméket rendeltek, a webáruház ajándékba küldte az étrendkiegészítőt, amiről megállapították, hogy 

terápiás dózisnak számító mennyiségű gyógyszerhatóanyagot, szildenafilt tartalmaz, amivel merevedési zavarokat kezelnek. Az ilyen készítmények kiadása Magyarországon orvosi rendelvényhez kötött.

A tiltott gyógyszerhatóanyag-tartalom mellett a termék hamisítványnak is minősül, a csomagolásán ugyanis azt állítják, hogy kizárólag növényi hatóanyagokat tartalmaz. A hivatal azonnali hatállyal elrendelte, hogy vonják ki a terméket a forgalomból, és hívják vissza a fogyasztóktól.

A Kínából származó terméket egy szlovák cég forgalmazza, ezért a szlovák hatóságot is értesítik az esetről, a hazai forgalmazóra pedig élelmiszer-ellenőrzési bírságot szabnak ki.

Nyitókép: Nébih

#Belföld#nébih#potencianövelő#hamisítvány

Címlapról ajánljuk