Belföld

Elmarad az augusztus 20-i légiparádé az időjárás miatt

rtl.hurtl.hu

2022. augusztus 19. 15:54

Döntött az operatív törzs.

A szombat 9 órára tervezett légi parádé a várhatóan kedvezőtlen és bizonytalan időjárási körülmények miatt a Magyar Honvédség szakértőinek döntése értelmében elmarad – adta hírül az augusztus 20-ai nemzeti ünnep biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs.

Közleményük szerint „a mai, pénteki délutáni-esti programokkal kapcsolatban szükséges bármilyen lépésről a 16 órakor rendelkezésre álló meteorológiai adatok fényében születik döntés. Holnap, augusztus 20-án a reggel  8 órakor kezdődő állami díszünnepséget  és a tisztavatást az eredeti terveknek megfelelően megtartjuk.”

Az operatív törzs a holnap napközben várható időjárás fényében arról is döntött, hogy a szombati, több mint 20 helyszínen zajló napközbeni események és rendezvények megtartását engedélyezi. „Természetesen azzal, hogy mind a szervezőket, mind pedig a résztvevőket arra kérjük, fokozottan figyeljék az időjárással kapcsolatos fejleményeket” – írják.

Nyitókép: A Magyar Honvédség Zlin-242 repülőgépeinek köteléke a Duna felett az államalapítás ünnepe alkalmából rendezett légiparádén 2021. augusztus 20-án. Fotó: MTI / Lakatos Péter 

#Belföld#augusztus 20#légiparádé#idő#elmarad

Címlapról ajánljuk