Belföld

Kőbányai házakba is bevilágítanak a Mol-torony jelzőfényei

rtl.hurtl.hu

2022. augusztus 17. 8:28

A nappal fehéren villogó fények a főváros több pontján is erősen látszanak.

Sok helyre bevillognak Budapesten a Mol-torony erősen villogó jelzőfényei – írta a Telex. A lap egyik olvasója elmondta, hogy Kőbányán laknak, a Kőrösi Csoma Sándor út mellett, és az

új Hungexpo-épület üvegfelületei visszaverik ezt a fényt, így a férjemnek a számítógépénél ülve a szemébe villogott, nagyon zavaró volt.

A Telex a város több pontjáról is megnézte a Mol-torony fényeit, és cikkük szerint azok az adótornyoknál megszokott fénynél is erősebben látszanak. A 143 méter magas épületen két helyen vannak jelzőfények: 140 méter magasan, az épület tetején, valamint középen, nagyjából 60-70 méter magasan.

A lap cikke szerint a gondot az utóbbiak jelentik, amik már egyenesben bevilloghatnak sok helyre, a budai hegyek utcáitól a kőbányai magaslaton álló panelházak ablakáig, és erősen látszanak a Westend tetejéről vagy a Soroksári útról is.

A Mol a Telexnek elmondta, hogy az építési engedélyben kikötötték, hogy légügyi akadályfényekkel kell ellátni az épületet, amiknek színét, elhelyezését és intenzitását is meghatározták. A cég közlése szerint ezeknek az akadályfényeknek a tesztelése zajlik különböző időjárási körülmények között.

Nyitókép: Az épülő Mol Campus, 2022 áprilisában. Fotó: MTVA/Bizományosi: Nagy Zoltán

#Belföld#mol-torony#mol campus#jelzőfények#budapest

Címlapról ajánljuk