Belföld

„Kritikátlan és tűrhetetlen” – kiakadtak a mentősök a mentést bámuló „katasztrófaturistákra”

rtl.hurtl.hu

2022. augusztus 17. 12:58

Egy Balatonból kihúzott férfi életét próbálták menteni, miközben többen fotózták és videózták a jelenetet, majd a közösségi oldalakon meg is osztották azt. 

„Tűrhetetlennek” minősítette a Balatonlellei Mentőállomás vezetője azoknak a „katasztrófaturistáknak” a viselkedését, akik a balatonmáriafürdői strandon bámészkodva nézték, ahogy másfél órán át küzdöttek egy 50 éves férfi életéért. Az Országos Mentőszolgálat Facebook-oldalán közétett beszámoló szerint a férfit augusztus 16-án, kedden húzták ki a tóból a fürdőzők.

A helyszínre perceken belül megérkező mentőegységek és a légimentők azonnal megkezdték a férfi emelt szintű ellátását, aki már nem lélegzett. Bár a mentősök takarókkal és fürdőlepedőkkel próbálták eltakarni a betegellátást, rengeteg bámészkodó nézte a mentést.

Az OMSZ közölte:

a katasztrófaturisták közül többen is teljes érzéketlenségükről tettek tanúbizonyságot, akik videóra vették és fényképezték a mentést, de voltak olyanok is, akik gyermekükkel a karjukon nézték végig a férfi életéért vívott ádáz küzdelmet.

A férfi életét végül nem tudták megmenteni, és ezt többen rögtön meg is osztották a közösségi oldalakon. Az OMSZ hozzátette:

A kritikátlan viselkedés a mentést végzőket is megviselte, a Balatonlellei Mentőállomás vezetője egyenesen tűrhetetlennek minősítette a bámészkodók viselkedését, amelyhez hasonlót több mint harminc éves pályafutása alatt sohasem tapasztalt.

Nyitókép: Mentőautók a budapesti Üllői úton. Fotó: MTVA/Bizományosi: Róka László

#Belföld#omsz#életmentés#bámészkodók#balaton

Címlapról ajánljuk