Belföld

A fonyódi polgármester elismerte, hogy használhatatlan helikopterleszállót építettek az uniós pénzből felújított strandra

rtl.hurtl.hu

2022. augusztus 16. 15:38

Vasárnap a mentőhelikopternek a közeli focipályán kellett landolnia.

Helikopterleszállót is kialakítottak néhány évvel ezelőtt az uniós támogatással felújított fonyódi Panoráma strandon, mégis egy közeli focipályán kellett leszállnia vasárnap a Balaton-parti városba riasztott mentőhelikopternek – írja a Telex. A portál olvasója szerint a helikopterleszállót napi ötezer forintért bérelhető napágyakkal pakolták tele. Az Országos Mentőszolgálat azt közölte, hogy a strandon tartózkodó nagyszámú ember miatt landolt a pilóta a focipályán.

A Panoráma strand helyén korábban szabadstrand működött. A város 2012-ben 345 millió forint uniós támogatást nyert arra, hogy közel 200 méter hosszú homokos partszakaszt alakítsanak ki, ennek során készült el a leszállópálya is. A város fideszes polgármestere, Hidvégi József azt mondta: egyetlen alkalommal próbált ott helikopter landolni, de annyira felkavarta a homokot, hogy végül inkább a 300 méterrel arrébb lévő füves sportpályán szállt le.

A polgármester azt is elmondta, hogy mivel a strandfelújítási pályázat részeként készült el a leszálló, hiába derült ki, hogy használhatatlan, évekig üresen kellett hagyni. Tavaly viszont lejárt a pályázatban kötelezően vállalt ötéves fenntartási időszak, így idén már kerülhettek oda bérelhető napágyak.

Nyitókép (illusztráció): MTVA/Bizományosi: Lehotka László

 

#Belföld#fonyód#mentőhelikopter#strand#uniós támogatás

Címlapról ajánljuk