Belföld

A Jobbik választmánya szerint esküszegőnek készül Jakab Péter – követelik, hogy adja vissza a mandátumát

rtl.hurtl.hu

2022. augusztus 14. 14:35

Szerintük más hoz helyette döntéseket.

A Jobbik országos választmányi ülésén egyhangú szavazással döntött: felszólítják Jakab Pétert, hogy parlamenti mandátumát azonnali hatállyal adja vissza „annak a közösségnek, amely egykoron benne látta a reményt, hogy egy új és egyben jobboldali, konzervatív értékeket képviselő vezetője lehet a közösségünknek.”

A párt vasárnapi közleményében azt írta: a Jobbik közössége egykor felnézett Jakabra, és követte. „Mára viszont csak annyit lát belőled, hogy más hoz helyetted döntéseket, megpróbálsz különféle fortélyokkal erőforrásokat elvinni a közösségünktől, és ugyanolyan esküszegő készülsz lenni, mint azok, akiket éveken át joggal kritizáltál te is emiatt.”

Felidézik a politikus 2018-ban, a Jobbik szóvivőjeként tett nyilatkozatát, amely szerint 

aki a Szent Koronára tett esküt nem tartja be, az a választóknak tett ígéretét sem fogja betartani, az egy hiteltelen politikus.

Korábban az RTL Híradó arról számolt be: Jakab Péter szerint vége a Jobbiknak. A politikus 12 év után távozik a pártból, amelynek nemrég még az elnöke és miniszterelnök-jelöltje is volt. Nem adja vissza viszont országgyűlési képviselői mandátumát, mert nem a Jobbik listájáról jutott be az országgyűlésbe, hanem a közös ellenzékiről, és szerinte a szavazóinak tartozik azzal, hogy továbbra is képviseli őket a Parlamentben.

Nyitókép: RTL Híradó

#Belföld#jakab péter#jobbik#mandátum#választmány

Címlapról ajánljuk