Belföld

Varga Juditék is reagáltak az uniós tagságról szóló népszavazás ötletére

rtl.hurtl.hu

2022. augusztus 9. 10:31

Az Igazságügyi Minisztérium szerint a kezdeményezők ezzel akarják elterelni a figyelmet arról, hogy „a baloldalon teljes a káosz”.

„A magyar kormány elkötelezett az uniós tagság mellett, ezt erősíti, hogy a magyar lakosság 80 százaléka ma is az uniós tagság mellett voksolna” – közölte az Igazságügyi Minisztérium az atv.hu kérdésére azzal kapcsolatban, hogy a Jobbik és Ujhelyi István szocialista EP-képviselő is indokoltnak tartana egy népszavazást az ország uniós tagságáról. 

Ujhelyi István egy nap alatt visszavonta a kezdeményezést Gyurcsány náci tagozata kedvéért, a baloldalon teljes a káosz, erről próbálják meg kétségbeesetten elterelni a figyelmet

– tette hozzá a tárca. 

Ujhelyi István korábban azt közölte, hogy szerinte népszavazással kell „megerősíteni” Magyarország EU-tagságát. Miután ellenzéki oldalról is több kritika érte az ötletet, a szocialista képviselő visszavonta a kezdeményezést.

A Jobbik viszont nem hátrált meg, így a párt hivatalosan is benyújtja azt a kérdést, miszerint a választók egyetértenek-e azzal, hogy: 

az Országgyűlés ne támogathasson olyan javaslatot, vagy indítványt, amely Magyarországnak az Európai Unióból való kilépését eredményezheti.

A Momentum a hétvégén bírálta a népszavazás ötletét, a párt álláspontja szerint ugyanis a Brexit példája is azt mutatja, hogy „teljesen felesleges politikai hazardírozás” egy ilyen üggyel tematizálni a közéletet.

Nyitókép: Martin Divisek/MTI/EPA

#Belföld#európai unió#varga judit#ujhelyi istván#mszp#jobbik#népszavazás#uniós tagság

Címlapról ajánljuk