Belföld

Tíz település Jobbik-szervezete oszlott fel, akik Jakab Péter volt elnököt támogatták

rtl.hurtl.hu

2022. augusztus 7. 19:22

A távozók szerint a pártvezetés összejátszott a Fidesszel Jakab ellen.

 Jobbik elnökségének és frakciójának tagjai megélhetési politikusokká váltak, akiknek sokkal fontosabb a pénz, a hatalom, mint a Haza sorsa

– írt a Nép pártján nevű Facebook-oldal, amely Jakab Péter, a Jobbik leváltott elnök-frakcióvezetőjének önálló politikai oldala. 

A bejegyzés szerint a „becsapott tagság” tíz településen döntött úgy, hogy feloszlatja a helyi pártszervezetet. Ezek: Bőcs, Abaújszántó, Tarcal, Tiszaújváros, Borsodszirák, Vaja, Csaholc, Létavértes, Vámospércs és Gesztely. Ezek többségükben 1000-3000 fős községek Borsod és Szabolcs megyében.

A feloszlott szervezetek nevében így fogalmaz a bejegyzés: „Nem asszisztálunk tovább ahhoz a vezetéshez, amely összekacsint a Fidesszel, és a Jobbik elnökét, Jakab Pétert megpróbálták feláldozni, kivégezni az Orbán-rezsim érdekében”.

Jakab Péter és pártja között az utóbbi hónapokban fokozatosan élesedik a konfliktus, és a jelek szerint a volt elnök egy új párt megalapítására készül. Jakab a párton belüli belharcokra hivatkozva júniusban mondott le a Jobbik elnöki posztjáról. A frakcióvezetői posztját szerette volna megtartani, de az új elnök, Gyöngyösi Márton pár héttel később leváltotta.

A Jobbik közben ellentámadást indított: nyilvánosságra hozták, hogy Jakab Péter a frakcióvezetői tisztségből való távozása előtt 103 millió forint értékben írt alá szerződéseket, állítólag hozzá és sajtófőnökéhez, Molnár Enikőhöz közel álló emberekkel.

Nyitókép: Jakab Péter – Fotó: Kovács Attila / MTI

#Belföld#jakab péter#jobbik

Címlapról ajánljuk