Belföld

Szennyeződés miatt fürdési tilalmat rendeltek el egy gárdonyi strandon

rtl.hurtl.hu

2022. augusztus 6. 11:49

 A Velencei-tó további strandjain a víz minősége megfelelő.

Fürdési tilalmat rendelt el a határértéket meghaladó szennyeződés miatt a Fejér Megyei Kormányhivatal a Velencei-tónál, Gárdonyban, a Pisztráng úti strandon –  közölte a kormányhivatal szombat délelőtt az MTI-vel.

A közleményben azt írták, hogy a kormányhivatal rendszeres hatósági ellenőrzése során, határétéket meghaladó szennyeződést mért a strandon, ezért a fürdőzők egészségének megóvásáért – a jogszabályi előírásokat betartva – fürdőzési tilalmat rendelt el.

Közölték azt is, folyamatosan vizsgálják a strand vizének minőségét, és amint az az előírásoknak megfelelő lesz, a hatóság a tilalmat haladéktalanul feloldja. A Velencei-tó további strandjain a víz minősége megfelelő, fürdőzésre alkalmas – írták.

Két tározóból pótolni lehetne a Velencei-tóból eltűnt vizet, mégsem teszik - erre hívják fel a figyelmet a Civilek a Velencei-tóért nevű Facebook csoport tagjai. Az Országos Vízügyi Igazgatóság ezt a tározók rossz vízminőségével indokolja, horgászni mégis lehet a Pátkai-víztározóban. Az RTL Híradó riportját itt nézheti meg:


Nyitókép: Google Street View

#Belföld#tilalom#strand#velencei-tó

Címlapról ajánljuk