Belföld

Jeszenszky Géza: Lenyűgözte a fiamat Orbán Viktor

rtl.hurtl.hu

2022. augusztus 6. 9:36

A volt külügyminiszter szerint a fia nem ősfideszes, csak néhány évvel ezelőtt került közel a párthoz. 

A birtokán fogadta a Blikket a volt külügyminiszter, Jeszenszky Géza, aki jelenleg egy memoáron dolgozik, amely arról szól majd, hogy a politikai milyen szerepet játszott az életében a gimnáziumtól kezdve az egyetemi évein keresztül egészen a rendszerváltás utáni időszakig.

Jeszenszky tagja a V21 nevű szervezetnek, amely 2010 előtti minisztereket valamint államtitkárokat tömörít, baloldaliakat és konzervatívokat egyaránt. A V21 köztudottan segítette az ellenzéket a választást megelőző időszakban. Jeszenszky az újabb kétharmaddal kapcsolatban elmondta, hogy látva a kormány rendelkezésére álló forrásokat és eszközöket, a szíve mélyén nem gondolta, hogy győz az ellenzék, de szoros eredményre számított. 

Nem így lett, ezt pedig a háborúnak tulajdonítom és annak, hogy az ellenzék, és személy szerint Márki-Zay Péter nem kezelte jól a helyzetet. A kormány pedig nyert azzal a hazugsággal, hogy ő a békét, az ellenzék pedig háborút jelenti.

Jeszenszky fia, Zsolt kormánypárti médiaszemélyiségként ismert, de a volt miniszter szerint a választási kampány alatt nem éleződött ki ez a konfliktus, egyszerűen csak mindenki másnak drukkolt. 

Két dolog összetartja a családot: a hétvégi ebéd és Somló, ahol együtt dolgozunk. Azt látni kell, hogy a fiam nem ősfideszes, talán az elmúlt 4-5 évben került hozzájuk közel

– fogalmazott, majd hozzátette: „Mindig is a saját jogán akart érvényesülni, ami üdvözlendő és nagyon ügyes volt a kommunikációban. Orbán megérezte, hogy ezt az embert meg kell nyernie, és meghívták a kötcsei piknikre, ahol lenyűgözte a fiamat a miniszterelnök. Próbáltam akkor érvelni, de csak rosszabb lett a helyzet, megmerevedett az álláspontja. A történelem, remélem, nekem fog igazat adni, de nem hiszem, hogy azt már megérem.”

Nyitókép: MTI / Bruzák Noémi

#Belföld#jeszenszky géza#jeszenszky zsolt#blikk#orbán viktor

Címlapról ajánljuk