Belföld

Köszönetet mondott Orbán Viktornak a Szivárványcsaládokért Alapítvány

rtl.hurtl.hu

2022. augusztus 5. 10:58

A szervezet szerint Magyarország akkor válna ténylegesen családbarát országgá, ha mindegyik családtípus azonos jogokat kapna.

Köszönjük, hogy az Egyesült Államok jobboldali közvéleményével is megismertette „a család az család” hitvallást

– írta Orbán Viktor kormányfőnek szóló ironikus Facebook-posztjában a Szivárványcsaládokért Alapítvány. 

A szervezet a miniszterelnök Dallasban elmondott csütörtöki beszédére reagált, Orbán Viktor az amerikai konzervatívok konferenciáján szólalt fel.

A kormányfő egyebek mellett azt mondta: „A haladók az egész világon azt állítják, hogy a családokat nem kellene megvédeni. Európában azt mondják: nincs is olyan dolog, hogy család. Mert a szeretet az szeretet, a család az család. Ha nem tudod definiálni a családod, semmi sem számít családnak”. 

A Szivárványcsaládokért Alapítvány szerint senki sem állította azt, hogy „nincs is olyan dolog, hogy család”. 

„Épp ellenkezőleg. Arra hívjuk fel a figyelmet, hogy sokkal többféle család van, mint amit a törvények elismernek, és Magyarország akkor válna ténylegesen családbarát országgá, ha mindegyik azonos jogokat, lehetőségeket és támogatást kapna” – fogalmazott bejegyzésében a szervezet.

Hozzátették: senki sem szeretné, hogy a családokat ne védjék meg. A szervezet szerint „A család az család” kampányukkal éppen azért dolgoznak, hogy minden magyar családnak azonos védelem járjon. 

Hogy a szivárványcsaládban élő magyarok és gyerekeik is megkapják ugyanazt a védelmet, ami másoknak is jár. 

Ha megkapnák, az senkitől sem venne el semmit, viszont magyar gyerekek tízezreinek tenné biztonságosabbá az életét és könnyebbé a sorsát” – írták. 

Orbán Viktor csütörtöki beszédében egyebek mellett arról is beszélt, hogy az ország „nemet mondott a gyerekek szexuális felvilágosítására, és most a magyar alkotmány védi a családokat és a gyermekeket”. Orbán később elmondta, hogy az apa férfi, az anya nő.

Kevesebb nőimitátor és több Chuck Norris!

– tette hozzá. 

Nyitókép: Koszticsák Szilárd/MTI

#Belföld#orbán viktor#cpac#szivárványcsaládokért alapítvány#lmbt#a család az család

Címlapról ajánljuk