Belföld

A három legnagyobb keresztény egyház nem kommentálja Orbán Viktor fajok keveredéséről szóló beszédét

rtl.hurtl.hu

2022. augusztus 3. 16:51

A Magyar Katolikus Egyház és a Magyar Református Egyház válaszra sem méltatta a Telex megkeresését.

Egy Facebookon terjedő bejegyzés tanúsága szerint Orbán Viktor tusványosi beszédét már szinte mindenki kommentálta, kivéve a szomszéd kutyája és az iskola szomszédságában lakó macska, mert őket csak az érdekli, hogy legyen mit enni.

Ja, meg a katolikus és a református egyház. Szerintem ők is azért

– teszi hozzá a posztoló. 

A Telex majdnem egy héttel ezelőtt kérdezte meg írásban a három legnagyobb magyarországi keresztény egyházat arról, hogy mi az álláspontjuk a miniszterelnök beszédének azon részéről, ami így hangzott:

…van az a világ, ahol az európai népek összekeverednek az Európán kívül érkezőkkel. Na, az kevert fajú világ. És vagyunk mi, ahol Európán belül élő népek keverednek össze egymással: mozognak, munkát vállalnak, meg átköltöznek. Ezért például a Kárpát-medencében mi nem vagyunk kevert fajúak. (…) Egymással hajlandóak vagyunk keveredni, de nem akarunk kevert fajúvá válni...

A Magyar Katolikus Egyháztól és a Magyarországi Református Egyháztól a portál mostanáig semmilyen választ nem kapott. A Magyarországi Evangélikus Egyház pedig azt írta, hogy

nem kívánnak kommentálni általános politikai megnyilatkozásokat.

Korábban Frölich Róbert országos főrabbi kijelentette, hogy „csak egyetlen faj él a földön, a Homo sapiens sapiens”, a Mazsihisz pedig jelezte, hogy komoly aggodalmat keltett a zsidó közösségen belül Orbán Viktor beszéde. Köves Slomó, az EMIH-Magyar Zsidó Szövetség vezető rabbija „kifejezetten szerencsétlen szóhasználatnak” nevezte, hogy a kormányfő fajokról és fajok keveredéséről beszélt.

Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

#Belföld#orbán viktor#tusványos#faj#katolikus egyház#református egyház#evangélikus

Címlapról ajánljuk