Belföld

Megszólalt a Hungaroringen megvert fotós: „Ezek a fickók nem biztonságiak, hanem gengszterek"

rtl.hurtl.hu

2022. augusztus 2. 11:56

A rendőrség nyomoz.

Ahogyan korábban beszámoltunk róla, a Forma–1-es Magyar Nagydíjon egy biztonsági őr pofon ütötte a Getty Images brit fotósát. Az elismert szaktekintélynek számító Mark Thompson Twitter-oldalán osztott meg két képet az esetről, az egyiken némi kiserkenő vér is látható az ajka fölött:

A Blikk elérte a fotóst, aki a folyamatban lévő nyomozás miatt nem akart részletekbe bocsátkozni, a lapnak azonban azt üzente:

Ezek a fickók nem biztonságiak, hanem gengszterek, akik nem hallgatnak az észérvekre. Fenyegetést jelentenek az újságírókra, a sajtóra.

A hírek szerint az évtizedek óta a pályán lévő sportfotós és a Valton Security egyik embere a második szabadedzés alatt keveredtek vitába, mert a biztonsági őrök nem akarták visszaengedni arra a területre, ahol előzőleg dolgozhatott. A brit sajtós elméletileg beléphetett volna, de a sportbírók utasítására ezt nem engedték neki, a vita a képek tanúsága szerint tettlegességig fajult.

Az eset után a Nemzetközi Sportújságíró-szövetség egyik magyar tagja, Szabó Balázs feljelentést tett a gödöllői rendőrségen nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság vétségének gyanúja miatt.

Nyitókép: Czeglédi Zsolt / MTI

#Belföld#hungaroring#getty images#forma 1#valton#valton security

Címlapról ajánljuk