Belföld

Egyszerre két mozgáskorlátozott parkolóhelyet is elfoglalt a helyi kórház területén a kaposvári polgármester hivatali autója

rtl.hurtl.hu

2022. augusztus 1. 16:44

Többször is lefotózták.

Többször is elfoglalta a mozgáskorlátozott parkolóhelyeket Szita Károly hivatali autója a kaposvári kórház területén – írta a kpsvr.hu.

A portál először vasárnap számolt be arról, hogy egy Facebook-bejegyzés tanúsága szerint a kaposvári fideszes polgármester Skodája épp úgy állt be a két, mozgáskorlátozottaknak fenntartott parkolóhely közé, hogy más már nem férhetett oda: pont azt a területet foglalta el középen, ami arra szolgál, hogy a valóban mozgáskorlátozott embereknek legyen elég helyük kiszállni. A bejegyzés közzétevője szerint Szita Károly maga vezette az autót.

Hétfőn azt írták a kpsvr.hu-n, hogy hasonló eset korábban is előfordult: valaki június közepén panaszkodott egy Facebook-bejegyzésben arra, hogy mozgáskorlátozott párjával érkeztek a kórházba, de nem tudták a parkolóhelyeket használni, mert a két helyet akkor is egyedül foglalta el a Skoda.

A portál megkereste a polgármestert is, hogy érdeklődjön a parkolása okairól, egyelőre a válaszára várnak. Úgy tudják, a városvezető kifejezetten jó egészségnek örvend.

Frissítés: kedden a kaposvári önkormányzat sajtóreferense, Mágó Armand emailcíméről érkezett meg az rtl.hu-hoz a Szita Károlynak tulajdonított nyilatkozat, amely szerint 

az autót én vezettem. Hibáztam, melyért elnézést kérek!

 Nyitókép: MTI / Balogh Zoltán

#Belföld#szita károly#parkolás#mozgáskorlátozott#kaposvár

Címlapról ajánljuk