Belföld

Nyílt levélben követelik, hogy a Fidesz cserélje le Orbán Viktort

rtl.hurtl.hu

2022. július 31. 16:24

Ujhelyi István EP-képviselő szerint egy személyben a miniszterelnök felel azért, hogy sok ezermilliárd forintnyi uniós támogatás kifizetése forog kockán.

Eljött az idő, hogy a Fidesz új kormányfőt jelöljön az ország élére

írja nyílt levelében Ujhelyi István MSZP-s európai parlamenti képviselő. A 24.hu által szemlézett levél szerint

Orbán Viktor tehertétellé vált,

mert képtelen békét teremteni és megállapodásra jutni az Európai Unióval, így több mint 15 hónapja nincs megállapodás a Magyarországnak járó több mint hatezermilliárd forintnyi helyreállítási forrásról. Valós veszélybe került a következő évek uniós költségvetéséből nekünk járó további tizenháromezermilliárd forintnyi támogatás is – figyelmeztet a politikus.

A kormány Ujhelyi István szerint pontosan tisztában van azzal, hogy „a Fidesz-kormány elmúlt évtizedes dúlása” miatt „valamennyi összeget zárolni fog az Unió”, csak az a kérdés, hogy mennyit, és milyen hosszan.

A Fidesz csak a magyar nyilvánosság előtt titkolja ezt az információt

– írja. Szerinte mindennek „tulajdonképpen egyetlen személy, illetve ennek a személynek a zsákutcába szorult politikája” az oka.

Minden egyes Magyarországnak járó uniós támogatás azonnal megmenthető és lehívható lenne, ha a kormány végre megállapodásra jutna az Európai Unióval: megadná a szükséges garanciákat és vállalásokat, felhagyna az állami szintű korrupcióval és helyreállítaná az európai normák szerinti jogállamiságot

– közölte Ujhelyi István.

Nyitókép: MTI/Kovács Attila

#Belföld#ujhelyi istván#európai unió#orbán viktor#uniós támogatás#helyreállítási alap

Címlapról ajánljuk