Belföld

Összeesett az idős férfi a II. kerületben, több mint egy óra alatt értek ki hozzá a mentők

rtl.hurtl.hu

2022. július 28. 17:32

A diszpécser szerint egyetlen szabad mentőautó sem volt Budapesten.

Több mint egy órán át várt a mentőkre egy idős férfi, aki szerda kora délután a tűző napon elesett II. kerületi lakása közelében az utcán. Hozzátartozói hamar odaértek hozzá, ám nem merték megmozdítani, korábban sztrókja volt a sérültnek, írta meg a Blikk.

„Ma apum a betonfeljárónkon hanyatt esett. Eszméleténél volt, de nagyon szédült. Mentőt kellett hívni, mert a mozgatása jelentős kockázattal járt volna, sztrókbeteg, tüdőembóliája volt 3 hónapja. A mentőre 1 óra 20 percet kellett várni, mozdulatlanul a forró betonon. Egyszerűen nem volt 1 darab szabad mentőautó sem. Budapest 2022 nyár. Ez a valóság” – idézte a férfi fiának Facebook-bejegyzését a lap. 

A férfi a Blikknek elmondta: délután 2 óra körül ő az édesanyjával volt vásárolni, amikor édesapja a szemetes kukát akarta felhozni, és rosszul lett.  A szomszédok vették észre a földre zuhant idős férfit, azonnal hívták a családtagjait és a mentőket is. 

Az édesapát nem merték megemelni, féltek, hogy gerincsérülése van. 

Már bőven eltelt egy óra, amikor ismét felhívtam a mentők diszpécserét. Sajnálkozott, de mint mondta, egyetlen szabad autójuk sincs

 – fogalmazott a férfi, aki hozzátette: végül a mentők megérkeztek, gyorsan és tökéletes szakszerűséggel végezték munkájukat. Rájuk egyetlen panaszos szava nem volt a bejegyzés írójának, édesapja pedig már jobban van. 

A Blikk megkereste az Országos Mentőszolgálatot, későbbre ígértek választ.

Nyitókép: illusztráció – Fotó: Róka László / MTVA / MTI

#Belföld#mentők#omsz#rosszullét

Címlapról ajánljuk