Belföld

Fényképek bizonyítják, hogy milyen lesújtó körülmények uralkodnak az egyik pécsi klinikai osztályon

rtl.hurtl.hu

2022. július 28. 9:59

Hadházy Ákos független képviselő mutatott be fotókat a pécsi gyermekklinika infektológiai osztályának kórtermeiről. A részleg hamarosan új környezetbe kerül.

Egy felháborodott szülő küldött el több fényképet is a pécsi gyermekklinika infektológiai osztályának kórtermeiről Hadházy Ákos független országgyűlési képviselőnek – derült ki a politikus Facebook-posztjából.

Az egyetem vezetése megerősítette, jelenleg valóban ilyen állapotok uralkodnak az infektológiai osztályon, de már nem sokáig, mert hamarosan új szárnyba költöztetik a részleget. 

Fotókon, hogy milyen lesújtó körülmények uralkodnak az egyik pécsi kórházi osztályon

Arra nem tértek ki a tájékoztatásban, hogy pontosan mikor szűnnek meg a rossz körülmények, azt ugyanakkor megjegyezték, hogy nem minden osztály van ilyen állapotban. A helyi pszichiátria például új épületet kapott, a gyermek sürgősségi osztály új épületének alapkövét pedig már lerakták.

Hadházy Ákos szerint 

32 évvel a rendszerváltás és 12 évnyi fideszes kormányzás után még akkor is szégyen, hogy így néz ki egy gyermekklinika fertőző osztálya, ha javulás várható. 

Hozzátette: az elmúlt években szinte kivétel nélkül EU-s forrásból finanszírozta a kormány az országban végbement egészségügyi fejlesztéseket, egy sor példa pedig azt mutatja, hogy ezeknél a beruházásoknál is gyakori a túlárazás. 

Fotókon, hogy milyen lesújtó körülmények uralkodnak az egyik pécsi kórházi osztályon

„Ez a példa is mutatja, mennyire rá vagyunk szorulva az EU-s pénzekre. Viszont teljességgel érthető lenne, ha az EU nem akarná tovább önteni a pénzt a teljesen kontrollálhatatlan korrupciós kútba” – tette hozzá.

Nyitókép: Hadházy Ákos Facebook-oldala

#Belföld#hadházy ákos#kórház#felújítás#pécs

Címlapról ajánljuk