Belföld

Rácz Zsófia elmondta, miért nevezte ki miniszteri biztossá Navracsics Tibor

rtl.hurtl.hu

2022. július 26. 7:04

Új pozíciójában azt szeretné elérni, hogy a fiatalok azt érezzék: érdemes helyben maradniuk.

Sikerült olyan eredményeket elérni az ifjúságpolitika területén, amelyek kézzel foghatók, szemmel jól láthatók – mondta a Mandinernek Rácz Zsófia, az ifjúságpolitikáért felelős volt helyettes államtitkár, aki Navracsics Tibor miniszteri biztosaként folytatja.

A politikus korábbi jelentős eredményei között említette a 25 éven aluliak szja-mentességét, állítása szerint azzal nagyon sokat dolgoztak, és több diákszervezettel is konzultáltak.

„Jó volt látni, hogy valóban be volt csatornázva azok véleménye, akikről szólt az intézkedés, és utána olyan visszajelzéseket kaptunk, hogy ez egy fiatal életében valós segítséget jelent hónapról hónapra” – fogalmazott.

Utódjáról azt mondta: 

nagyon kedves, jó szándékú és alázatos hölgyet ismertem meg a személyében, aki nyitott az együttműködésre. 

Én is az vagyok, örülök, hogy a jövőben együtt tudunk majd dolgozni a fiatalokért.”

Rácz Zsófiát 2019 decemberében nevezték ki a Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkárává. Az akkor 22 éves politikusnak nem volt diplomája, de a Fidesz törvényt is módosított azért, hogy diploma nélkül is betölthesse a pozíciót. 

A médiával nem ápolt jó viszonyt, erről az interjúban azt mondta, tudta, hogy mire vállalkozik, de a gyakorlatban más volt megélni azt, hogy „közszereplőként az ember köteles tűrni az alaptalan és tényeket nem tükröző kritikákat, illetve a rosszindulatú személyeskedést és karaktergyilkosságot”.


Új pozíciójában Navracsics Tibor azt kérte tőle, hogy járja az országot, és gyűjtse be a fiatalok véleményét, például arról, hogy milyen infrastrukturális beruházásokat látnának szívesen. 

A vízióm az, hogy a területfejlesztés eszközein keresztül el tudjuk érni, hogy a magyar fiatalok azt érezzék: érdemes helyben maradniuk,

éljenek akár egy megyeszékhelyen vagy éppen egy zsákfaluban – mondta.

Nyitókép: Szigetváry Zsolt/MTI

#Belföld#rácz zsófia#államtitkár#navracsics tibor

Címlapról ajánljuk