Belföld

Orbán Viktor Tusnádfürdőn: 2030-ra gyúrunk!

rtl.hurtl.hu

2022. július 23. 10:31

Orbán szerint a poszt-Nyugat harcol a valódi Nyugattal, utóbbi valójában mi vagyunk. Ukrán propagandának nevezte, hogy az oroszok nem állnának meg Ukrajna határánál, és szerinte csak egy amerikai–orosz megállapodás vethet véget a háborúnak.

Orbán Viktor a romániai Tusnádfürdőn, a Bálványosi Nyári Szabadegyetemen mondott beszédet szombat délelőtt. 

A veszélyek korába léptünk

– kezdte Orbán, majd szót ejtett a „három nagy megrendülésről”: a koronavírusról, az orosz–ukrán háborúról és a szerinte visszatérőben lévő hidegháborúról.

Rossz kedvünk tele alapvetően egy nyugati életérzés

– mondta a nyugati civilizációról. Szerinte a Nyugat a saját értékeit akarja terjeszteni, amit a világ többi része megalázónak érez. „És mi ezt értjük”, tette hozzá. Szerinte a Nyugat elvesztette az energiahordozók feletti ellenőrzést, „elveszíti az anyagcsatát”.

Továbbra is jóval több a temetés, mint a keresztelő

– jellemezte Orbán a magyarországi demográfiai mutatókat. „Előbb-utóbb ellakják tőlünk Magyarországot” – vélekedett.

Meglátása szerint a Nyugat kettévált. Egyfelől vannak a népek konglomerátumai, a „poszt-Nyugat”, ahol 2050 körül végső demográfiai váltás lesz, a nagyvárosokban 50 százalék fölé emelkedik a nem európai származású emberek aránya. 

Ezzel szemben áll Közép-Európa, „itt vagyunk mi, a Nyugat szellemi értelemben ide költözött" – mondta. A két fél között szerinte csata zajlik, Brüsszel a Soros-csapatokkal ránk akarja kényszeríteni a bevándorlókat – vélte a miniszterelnök. Kijelentette: a Kárpát-medencében mi nem vagyunk kevert fajúak, és nem is akarunk kevert fajúvá válni.

A gyermekvédelmi törvényről azt mondta: a mi ajánlatunk Brüsszelnek, hogy nálunk az apa férfi, az anya nő, a gyerekeinket meg hagyják békén, és ezt fogadtassák el Soros György hadseregével. Úgy fogalmazott, hogy  

soha nem lesz a „nyugati bolondériának” a világ ezen sarkán többsége. 

Orbán szerint a poszt-nyugatiak mindent megtettek, hogy szétbontsák a visegrádi négyeket, a háború pedig a lengyelek és a magyarok viszonyában hozott negatív változást. „Mi szerintünk ez két szláv nép háborúja, kimaradnánk belőle, a lengyelek meg benne vannak ebben a háborúban” – vázolta a különbséget Orbán, aki szerint a béke az egyetlen megoldás. Úgy vélekedett: puszta propaganda, hogy az oroszok Ukrajnánál nem állnak meg. 

Ki akarunk maradni a háborúból

– jelentette ki. Hozzátette: ha Donald Trump lenne az amerikai elnök, és Angela Merkel lenne a német kancellár, nem robban ki a háború. A háború szerinte azért kezdődött, mert az oroszok igényét, hogy Ukrajna soha ne legyen tagja a NATO-nak, a nyugatiak elutasították. Ennek akarnak az oroszok érvényt szerezni Orbán meglátása szerint.

Brüsszel háborús stratégiáját egy olyan kocsihoz hasonlította, aminek mind a négy kereke defektet kapott.

Orbán szerint csak egy béketárgyalás, egy jó békeajánlat lehet a megoldás, csak egy orosz–amerikai tárgyalás tudja lezárni ezt a háborút, míg Brüsszel a saját háza táján sem tudja a külpolitikai kérdéseket elrendezni.

Ezt követően dicsérte a rezsicsökkentést, de a rendszert, mint mondta, a háború kibillentette. A rezsicsökkentés csökkentéséről a már ismert tényeket ismételte: az átlagfogyasztásig megmarad a korábban csökkentett ár, e fölött a piaci árat kell fizetni. 

A jövőről is szót ejtett. Szerinte az európai gazdaság a káosz felé tart, a cél az, hogy mi legyünk a kivételek, a siker kulcsa: kimaradni. 

Ki kell maradni a háborúból, migrációból, genderbolondériából, globális adóból, általános európai recesszióból

– sorolta. Szerinte eddig minden válságból erősebben jöttünk ki, mint ahogy bementünk. 

De 2030-ra gyúrunk

– jelentette ki. Mint mondta, elemzéseik szerint ekkorra fognak felhalmozódni a nyugati világ problémái, és lesz egy komoly válság az Egyesült Államokban is. Számításai szerint ekkorra nettó befizetők leszünk az EU-ban, tehát új erőviszonyok lesznek.

Aki fizet, az rendeli a zenét. Ekkortájt kell csúcsformában lennünk, ekkor kell majd az erő

– tette hozzá.

Szerinte időközben a magyar kormány levezényelt egy politikusi nemzedéki váltást a nemzeti oldalon, melynek szimbólumaként Novák Katalint nevezte meg. 

Végül hozzátette: mi, magyarok mindig többet adtunk a világnak, mint amennyit kaptunk. Rendezetlen számláink vannak, a világ nekünk tartozik, és ezt bevasaljuk. 

Nyitókép: MTI / Miniszterelnöki Sajtóiroda / Benko Vivien Cher

#Belföld#orbá viktor#tusnádfürdő#bálványosi nyári szabadegyetem

Címlapról ajánljuk