belföld

Elárulta az egyetlen női főispán, hogyan kell őt nevezni

rtl.hurtl.hu

2022. július 23. 17:51

Egy talánnyal kevesebb a magyar közéletben.

Az Országgyűlés megszavazta a kormánymegbízottak főispánná való átnevezését.  A tizenkilenc főispán között egy nő is van, az ő esetében sokak találgatták, mi lehet a pontos megnevezés. A Zala megyei kormánymegbízott, dr. Sifter Rózsa a Blikknek árulta el, hogy:

az elfogadott törvényjavaslat csak a titulus megnevezését változtatja meg. Ez a kormánymegbízott helyett a főispán lesz, vagyis függetlenül attól, hogy az illető férfi vagy nő. Ebből adódóan a megszólításban is csak a kormánymegbízott szó változik.

A 64 esztendős Sifter Rózsa egyébként egy mindössze 400 lelkes zalai község, Nagykutas szülötte, a fővárosban tanult az ELTE jogi karán. Volt a megyei kormányhivatal főigazgatója, 2016 óta kormánymegbízott. A férje egy mezőgazdasági céget vezet, 24 éves fiuk, Sándor focista a ZTE-nél.

Nyitókép: Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, Sifter Rózsa, Zala megyei kormánymegbízott és Böröndi Gábor altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnokhelyettese a nagykanizsai katonai toborzópont átadásán 2020. június 10-én. – Fotó: Varga György / MTI

#belföld#főispán#ispán#megszólítás#sifter rózsa

Címlapról ajánljuk