Belföld

Bod Péter Ákos: Én főleg a vidéki idős generációkat féltem, akiket félrevezettek

rtl.hurtl.hu

2022. július 23. 9:01

A közgazdász szerint a kormány becsapta az embereket.

Bod Péter Ákost a kormány megszorító intézkedéseiről, főleg a rezsicsökkentés csökkentéséről és a katatörvényről kérdezte a Népszava. 

„Ez még csak megszorítások egyik fele, a bevételek növelését a cégek különadók formájában, a katások a harmadolással, már megkapták a nyakukba. Kiadási oldalon még további döntések várhatóak, mégpedig az árstopok eltörlése” – jelentette ki a közgazdász, aki szerint a „nagyságrendileg 2000-3000 milliárd forintos kiigazításhoz még hiányzik ezer milliárd”. 

A rezsicsökkentés csökkentésével kapcsolatban elmondta:

Nem ismerjük a magyar társadalom tűrőképességét. Én főleg a vidéki idős generációkat féltem, akiket félrevezettek. Most 2022-ben nem csupán becsapták az az embereket, hanem elszalasztották velük az alkalmazkodás lehetőségét, amivel most százezrek lennének könnyebb helyzetben. 

A szakember szerint „elhibázott lépés volt az eurózónán kívül maradni”.  Hozzátette: „A NER olyan mértékben rátelepedett a magyar gazdaságra, hogy egy-két exportszektort kivéve nincs verseny. Olyan gazdasági szerkezet alakult ki Magyarországon, amely úgy néz ki mintha piacgazdaság lenne, de már nincs verseny."

Nyitókép: Soós Lajos / MTI

#Belföld#bod péter ákos#rezsicsökkentés-csökkentés

Címlapról ajánljuk