Belföld

Limonádét osztogat egy kisfiú Kecel és Kiskőrös között, beszálltak a rendőrök is

rtl.hurtl.hu

2022. július 21. 21:18

És ha már ott jártak, megajándékozták a fiút is. 

A különböző közösségi portálokon néhány napja már olvasható, hogy Kecel és Kiskőrös között – az 5309-es út keceli leágazásánál – egy 12 éves fiú felállított egy standot, és limonádét oszt az arra járó, szomjas autósoknak

– írja a rendőrség a honlapján

Hozzáteszik, hogy a nem mindennapi „akció” felkeltette a helyi rendőrök figyelmét is, és úgy gondolták, rövid időre csatlakoznak Szász Bencéhez. Az egyenruhások csütörtök délelőtt meglepték a fiatalt, és míg Bence limonádéval, a rendőrök hideg ásványvízzel és vadriasztóval kedveskedtek az autósoknak.

Természetesen Bence sem úszta meg ajándékok nélkül: a baleset-megelőzési bizottság jóvoltából könyvet és kerékpározáshoz használható láthatósági eszközöket kapott. Sőt, beülhetett a rendőrautóba, valamint kipróbálhatta a speciális rendőrségi felszereléseket.

Bács-Kiskun megye hivatalos honlapján egyébként az áll, hogy Bence és a családja Írországban látták a példát, hogy a nagy melegben a gyerekek limonádét osztottak a járókelőknek, autósoknak. Becsületkassza van ugyan, és talán a limonádé ára összejön, de Szász Bence azt mondja, nem ez a lényeg, hanem a jó időtöltés, hogy sok emberrel találkozik, és hogy adni jó.

A hőségben a közlekedés résztvevőinek türelemre és – az átlagtól nagyobb – figyelemre van szüksége. A kánikula megterheli a szervezetet, így előfordulhat, hogy a reflexek tompulnak, a mozdulatok lassúbbak vagy éppen kapkodóbbak. A rendőrség kéri, hogy a nagy melegben csak az üljön autóba, akinek elengedhetetlenül szükséges! Azt tanácsolják továbbá a sofőröknek, hogy mindig kipihenten vezessenek, és a szokásoshoz képest gyakrabban álljanak meg pihenni, illetve, hogy mindig legyen az autóban megfelelően lehűtött ivóvíz a kiszáradás ellen.

Nyitókép: police.hu

#Belföld#limonádé#limonádésstand#rendőrség#kisfiú

Címlapról ajánljuk