Belföld

Végeztek a futárok Palkovicsnál, szerintük „az ispán úr maga közelébe engedte a jobbágyokat, majd elhajtotta őket, hogy tudják, hol a helyük”

rtl.hurtl.hu

2022. július 21. 16:15

Nem sikerült elérniük semmit. 

Miután a keddi katatüntetés alatt az egyik futár beszédbe elegyedett Palkovics Lászlóval, csütörtökön egy hivatalos találkozón is tárgyaltak a Futárok a KATA-ért csoport képviselői a technológiai és ipari miniszterrel. 

A futárok nem sokkal délután 4 óra előtt végeztek Palkovicsnál, Kolesár András ételfutár pedig újságíróknak elmondta: gyakorlatilag nem jutottak semmire. Kolesár szerint a hangulat feszült volt, olyan „kormányinfós”, de leginkább kioktatták őket. 

Palkovics szerint a vállalkozások időnként bedőlnek, és ez ilyen műfaj – mondta a futár, aki úgy véli, a minisztériumi attitűd leginkább az, hogy „így jártak” akik a kata adónem reformja után nem tudnak megfelelő adózási formát találni. 

A futár elmondta, hogy ők minden katást szerettek volna képviselni ezen az egyeztetésen, de szinte kizárólag a futárokról volt szó. Palkovicstól azt is megtudták, hogy a rezsicsökkentés most már igazságos, és hogy a fiatalok számára jó lehetőség a 25 év alattiak adómentessége. 

„Az ispán úr maga közelébe engedte a jobbágyokat, majd elhajtotta őket, hogy tudják, hol a helyük” – mondta Kolesár arról, mit gondol a találkozóról (Palkovics László hivatalos megnevezése nem ispán – a szerk.) hozzátette: nem adják fel, legközelebb hétfő reggel, a Margit hídon tartanak tüntetést. 

Nyitókép: RTL Klub

#Belföld#futárok#kata#katatüntetés#palkovics lászló#itm#palkovics#egyeztetés

Címlapról ajánljuk