Belföld

Orbán Viktor baráti sms-ben gratulált felmentő ítélete után Sepp Blatternek

rtl.hurtl.hu

2022. július 20. 11:32

A magyar miniszterelnök állítólag tudta, hogy győzni fog az igazság.

Július elején derült ki, hogy felmentette a svájci szövetségi büntetőbíróság Joseph „Sepp” Blattert a Nemzetközi (FIFA) és Michel Platinit, az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) volt elnökét. A perben a két sportvezetőt – más szabálysértések mellett – azzal vádolták, hogy megkárosították a FIFA-t kétmillió svájci frankkal, amelyet Platini 2011-ben kapott az 1998 és 2002 között végzett tanácsadói munkájáért. 

Blatter a Nemzeti Sportnak azt mondta: az ítélethez még Orbán Viktor magyar miniszterelnök is gratulált neki. „Százával jöttek az SMS-ek és e-mailek, de kaptam ötven-hatvan levelet, levelezőlapot, sőt virágcsokrokat is. És hadd mondjam el, mekkora megtiszteltetés, hogy Magyarország miniszterelnöke is személyesen írt nekem, ráadásul, mint a barátjának. Én is úgy szólítottam meg őt a válaszban, hogy »Kedves barátom, Viktor«. Gratulált nekem és hozzátette, mindig is tudta, hogy végül győz az igazság. Én pedig megírtam neki, hogy az üzenete mélyen megérintett.”

Sepp Blatter a Nemzeti Sportnak azt is elmondta: bár nagyon sokan hívták és üzentek neki még a tengerentúlról is, de a futball világából viszonylag kevesen. Kivétel talán az UEFA elnöke, Aleksander Ceferin, aki Blatter szerint távolságtartó volt, „Elnök úrként” szólította meg. Platinivel végig kapcsolatban állt, az utolsó tárgyalásokon is együtt vettek részt. 

Platininek egyelőre elege van a FIFA-ból, most egy darabig biztosan nem foglalkozik majd azzal, hogy elnök legyen, ám később el tudom képzelni, hogy megváltozik a hozzáállása és szerintem jó FIFA-vezető lenne belőle

– fogalmazott Sepp Blatter.

Az eljárásról többet is megtudhat az RTL Híradó riportjából:


Nyitókép: Koszticsák Szilárd / MTI

#Belföld#orbán viktor#sepp blatter#korrupció#sms

Címlapról ajánljuk