Belföld

Még nagyobb luxusjachtra cserélték a Lady MRD-t, aminek fedélzetén Szijjártó Péter is pihent

rtl.hurtl.hu

2022. július 20. 19:01

Ezt is az a máltai cég birtokolja, aminek Szíjj László a végső tulajdonosa.

Két éve derült ki, hogy egy kormányközeli vállalkozó, Szíjj László a végső tulajdonosa annak a máltai cégnek, az L&L Charter Ltd-nek, ami a Lady MRD nevű luxusjachtot birtokolja. A 42 méter hosszú hajó fedélzetén lefotózták már Mészáros Lőrincet, Homolya Róbert akkori MÁV-elnököt és Szijjártó Péter külügyminisztert is.

A Lady MRD-t jelenleg 5,2 milliárd forintért árulják, de a magyar kormányközeli elit nem marad luxusjacht nélkül: mint az Átlátszó megtudta, a máltai cég flottája egy új hajóval, a Seagull MRD-vel bővült, ami nagyobb, és vélhetően drágább is elődjénél.

Az 50 méter hosszú Seagull MRD tavaly készült el egy olasz hajógyárban, azt lehet tudni róla, hogy a súlya 499 tonna, és háromszintes. Ugyanettől a gyártótól egy hasonló méretű, 2018-ban elkészített jacht tavaly 10,5 milliárd forintért cserélt gazdát. A Seagull MRD máltai zászló alatt szeli az Adriát.

Egy horvát hajókereskedés két éve fényképeken mutatta be, hogy egy Pirelli 1100 Sport motorcsónakot szállítottak a jachthoz, aminek nemcsak két 320 lóerős motorja van, de még vécével is felszerelték. Egy svájci kereskedésben kilencvenmillió forintnyi euróért árulnak ilyet.

 

 

#Belföld#szíjj lászló#lady mrd#luxusjacht#seagull mrd#szijjártó péter

Címlapról ajánljuk