Belföld

A fideszesek harmadának sem tetszik a katatörvény módosítása

rtl.hurtl.hu

2022. július 16. 17:27

A társadalom 62 százaléka nem ért egyet az intézkedéssel.

A társadalom 62 százalékának nem tetszik a katatörvény szigorítása, derül ki abból a kutatásból, amit a 21 Kutatóközpont végzett a Momentum megbízásából. A fideszesek több mint harmadának sem tetszik a változtatás, 20 százalékuknak pedig negatívan változott miatta a kormányról alkotott véleménye.

A változtatásról tízből kilenc válaszadó már értesült. Az ellenzéki szavazók (köztük a Mi Hazánk és az MKKP támogatói) is nagyrészt ellenzik az intézkedést. A kormánypárti szavazók több mint harmada hasonló véleményen van: 38 százalékuk helyeselte, 36 százalék ellenezte, 26 százalékuk pedig nem tudott, vagy nem akart állást foglalni a kérdésben, írja a Telex.

Azok nagy része – 57 százaléka – is ellenzi az intézkedést, akiknek nincs katás adózó a háztartásukban. Mindössze 23 százalékuk ért azzal egyet. A megkérdezettek 17 százaléka mondta azt, hogy ő, vagy valaki a háztartásában kisadózott az elmúlt egy évben.

A teljes választókorú népességre vetítve egy nagyjából 1,3 millió embert jelent.

A kisadózók vagy a velük élők 40 százaléka nyilatkozott úgy, hogy bevételeik több mint fele ebből az adózási körből kerül ki. A bejelentett szigorításról az derült ki: 8 százalékuknak elviselhetetlenül nagy nehézséget okoz, további 37 százalékuknak jelentőset, és csak 22 százalékuk állította, hogy egyáltalán nem okoz nehézséget.

Nyitókép: RTL Híradó

#Belföld#tüntetés#fidesz#támogatás#katatörvény#tiltakozás

Címlapról ajánljuk