Belföld

Több százezres bírságot is kaphattak a hidakat lezáró futárok

rtl.hurtl.hu

2022. július 16. 19:57

Egyenként 50-85 ezer forintra bírságolták a futárokat.

Összesen több százezer forintra rúgó bírságot fizettet ki a rendőrség azokkal a futárokkal, akiket a napokban kaptak el a rendőrök a budapesti hidak lezárása után. A HVG szerint több ember 50 ezer forintos bírságot kapott, de volt aki 75-85 ezreset is.

Az egyik rendőrségi határozat így szól: az „eljárás alá vont személyt a Szabálysértési Hatóság kétrendbeli Közúti közlekedési szabályok kisebb fokú megsértése szabálysértés elkövetése miatt 85000 (nyolcvanötezer) forint pénzbírsággal sújtja. A pénzbírságot a határozat jogerőre emelkedésétől számított 30 napon belül[...]kell befizetni".

A lap egyik forrása július 12-én „úgy vett részt a közúti közlekedésben, hogy a közlekedés többi résztvevőjét - gépjárműforgalmat - szándékosan akadályozta olyan módon, hogy a járművével a párhuzamos közlekedésre alkalmas úttesten indokolatlanul lassan haladt – semmilyen torlódás, illetve veszélyhelyzet nem indokolta a lassú haladást", szól egy másik indoklás.

A DK közleményében arról számolt be, hogy egyik ételfutárként dolgozó aktivistájukat szintén 75 ezer forintra büntették meg. Az ő büntetését a párt kifizeti.

Nyitókép: rtl.hu

#Belföld#futár#tüntetés#büntetés#orbán viktor#kata#törvény

Címlapról ajánljuk