belföld

Idegenrendészeti rajzpályázatot hirdettek óvodások és kisiskolások számára

rtl.hurtl.hu

2022. július 12. 12:08

„Szia! Ferkó vagyok, »szuper erő«. Feladatom, hogy megállítsam azokat a főgonoszokat, akik országunkba szeretnének bejutni.”

Három kitalált „idegenrendész” munkáját lehetett feldolgozni az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság „Külföldiek és idegenrendészek” című rajzpályázatán, szúrta ki az Azonnali. A három kategóriában meghirdetett, óvodásoknak és alsósoknak szóló versenyt a Főigazgatóság harmadik születésnapjára rendezte meg.

„Szia! Ferkó vagyok, »szuper erő«. Feladatom, hogy megállítsam azokat a főgonoszokat, akik országunkba szeretnének bejutni” – ez a bemutatkozója az egyik fiktív határrendésznek. A másik két figura ujjlenyomatolvasással és hamis okmányok kiszúrásával foglalkozik, hogy „a magyar emberek életét megkönnyítsék”.

A pályázatra mintegy ötven pályamunka érkezett be a meghirdetett három kategóriában. A beérkezett rajzok elbírálását öt tagú szakmai zsűri végezte. „Az értékelő bizottság nem csak idegenrendészeti, hanem művészeti szempontokat is figyelembe vett” – szól a közlemény. A pályamunkák kiértékelésében külsős szakértőként Pintea Aliz Ráhel festő-restaurátor  segített.

A hatóság honlapján bemutatott pályaművek mosolygós határőröket és rendőröket ábrázolnak.

Nyitókép: oif.gov.hu

#belföld#idegenrendészet#határ#védelem#migráns#rajz#óvoda

Címlapról ajánljuk