Belföld

Feloszlatták a demonstrációt, kiszorították a rendőrök a kata-tüntetőket a Margit hídról

rtl.hurtl.hu

2022. július 12. 19:58

Este kilencre helyreállt a közlekedés a délelőtt elfoglalt hídon.

Nagyjából 100 rendőr jelent meg késő délután a Margit híd pesti hídfőjénél, hogy megkezdje a kata-szigorítás miatt kialakult spontán tüntetés feloszlatását és az út felszabadítását. A keddi parlamenti zárószavazás után már csak magánszemélyek számára állíthatnak ki számlát a katás vállalkozók, így több százezer ember veszítheti el a megélhetését.

Tudósítónk szerint a rendőrök egyenként szedté le az embereket a villamos sínpályájáról, miközben a tömeg folyamatosan skandálta, hogy „mocskos Fidesz!”.


Többen azonban, például a helyszínen tartózkodó Tordai Bence, a Párbeszéd országgyűlési képviselője leült a földre és nem voltak hajlandók elhagyni a helyszínt, de öket is viszonylag gyorsan kiszorították

A rendőrök közben egészen a pesti hídfőig visszaszorították a néhány száz fős tömeget, a villamos sínpályáját már megtisztították és rendőrsorfal állt fel mindkét oldalán, megakadályozandó, hogy a tüntetők újra a sínre telepedjenek.

Nem sokkal később az úttestről is elkezdték a járdára terelni a tiltakozókat. 

Hölgyek, urak, legyenek szívesek felfáradni a járdára 

– hangzott a felszólítás.

Fél kilencre a Pestre vezető oldalon egy sávon már megindult a forgalom, nagyjából kilencre az egész hidat kiürítették, minden irányban zavartalan volt a forgalom, bár ehhez még késő este is kellettek a rendőrök, mert a tiltakozók egy nagyobb csoportja a pesti hídfőnél maradt.

Szerda délután hatra újabb tüntetést hirdettek meg a parlament elé. A demonstrációt a Momentum szervezi.

Nyitókép: rtl.hu

 

#Belföld#kata#tüntetés#margit híd

Címlapról ajánljuk